Home / Actualitate / Concluziile exercițiului de alarmare PROCIV 2017. Sistem alternativ de avertizare pe mobil

Concluziile exercițiului de alarmare PROCIV 2017. Sistem alternativ de avertizare pe mobil

Rezultatele exerciţiului de alarmare şi prevenire a populaţiei au fost prezentate, autorităţile anunţând că,  se ia în calcul dezvoltarea unui sistem complementar de avertizare, prin intermediul telefoanelor mobile.

Principalele concluzii care au reieșit în urma acestui exercițiu, la nivel naţional, vizează nevoia implementării unui sistem integrat de avertizare și alarmare a populației, care să permită în timp scurt acționarea unui număr mare de sirene și transmiterea prin intermediul acestora a mesajelor de tip voce cu recomandările pentru populație.

De asemenea, pentru creșterea semnificativă a gradului optim de acoperire s-a identificat necesitatea completării echipamentelor de avertizare și alarmare existente, respectiv centralizarea acestora pentru acționarea simultană, în caz de urgență. În același timp, eficientizarea modului de înștiințare a populației asupra situațiilor de urgență de amploare și intensitate deosebite, conduc la nevoia de implementare a unor sisteme alternative de anunțare, respectiv de utilizare a unor sisteme de tip „cell broadcast messages” (serviciu gratuit care permite transmiterea unor mesaje către telefoanele mobile dintr-o anumită arie geografică).

Video sursa ISU Suceava

 

Publicitate

Publicitate
serjexim

 

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Două automobile s-au ciocnit în acestă după-amiază la Gălănești.O persoană a rămas încarcerată.

În această după amiază (20 octombrie), pe la ora 16.30, un grav accident de circulație …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.