Percheziții ale polițiștilor la o casă transformată într-un cămin de bătrâni, fără aviz, la Sadova

În ultima perioadă poliţiştii au desfăşurat activităţi de identificare şi verificare a legălităţii activităţii desfaşurate de diverse activităţi economice şi asociaţii având ca obiectiv serviciile sociale şi îngrijire a persoanelor vârstnice. Ca urmare a acţiunilor desfăşurate au fost obţinute date şi informaţii cu privire la funcţionarea unui astfel de centru cu încălcarea legislaţiei în vigoare pe raza comunei Sadova.

Astfel, la 18.05.2017, în baza mandatului emis de Tribunalul Suceava într-un dosar penal, polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Suceava și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat 2 percheziții domiciliare la imobilele unei femei de 43 de ani și a unui bărbat de 46 de ani, din comuna Sadova, ocazie cu care, au fost identificate cazate 16 persoane, cu vârste între 75 și 101 ani, o parte cu afecțiuni medicale, 6 dintre aceștia imobilizați la pat și cărora, li se administra tratament medical de către personal necalificat, respectiv proprietarii imobilului.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, aceste persoane achitau lunar în schimbul cazării și mesei, sume cuprinse între 1.000 – 1.300 lei, sume nefiscalizate.

Întrucât pentru activitățile desfășurate nu existau autorizații și avize care să ateste funcționarea legală, polițiștii au solicitat prezența reprezentanților D.S.V.S.A Suceava, D.S.P. Suceava, I.T.M. Suceava și I.S.U. Suceava, care au efectuat controale de specialitate.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate 2 laptopuri, o tabletă, un memory stick, mai multe documente originale și copii, precum și suma de 3.840 lei și 10 euro.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „evaziune fiscală” și „exercitarea fără drept a unei profesii sau activități”, ce va fi soluționat procedural.

 

 

Publicitate

Publicitate
serjexim

 

Publicat de: Crihan Elena

Alte articole

Hoț trimis 3 ani și 8 luni la pușcărie

Poliția Municipiului Rădăuți a primit spre executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.