Sursa Foto Arhiva
Sursa Foto Arhiva

Material lemnos în valoare de aproximativ 3.000 lei confiscat de către polițiștii suceveni

La data de 20.05.2017, ora 16.20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza comunei Marginea, autoutilitara condusă de un bărbat de 45 de ani, din comuna Suceviţa, angajat al unei societăți comerciale din localitate, care transporta material lemnos.

În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat neconcordanțe între materialul lemnos transportat și cel înscris în avizul de însoțire, motiv pentru care, s-a solicitat sprijin personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta 14,78 m.c. material lemnos și nu 10,48 m.c. menționați în acte.

Totodată, s-a constatat faptul că, întreaga cantitate de material lemnos transportată nu corespundea din punct de vedere al numărului de piese, al diametrului acestora, precum și al lungimii, în sensul că, au fost identificate mai multe piese decât numărul înscris în aviz, iar diametrele acestor piese nu corespundea cu datele din avizul prezentat pentru control.

În cauză, s-a dispus confiscarea cantității de 14,78 m.c. material lemnos în valoare de aproximativ 3.000 lei, ce a fost predată în custodia Ocolului Silvic Marginea și sancționarea contravențională a societății transportatoare pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.

Întrucât pentru transportul de material lemnos identificat exista un cod unic generat de aplicația informatică pe linie de silvicultură, conform legislației, nu se prevede confiscarea mijlocului de transport folosit la săvârșirea faptei.

 

Publicitate

Publicitate
serjexim

 

Publicat de: Crihan Elena

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.