Botoșani: Șapte sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4600 de lei aplicate de jandarmi pe linie piscicolă și cinegetică

Acțiunile jandarmilor pentru verificarea respectării reglementărilor legale pe linie de pescuit, acvacultură și protecția fondului cinegetic, executate în minivacanța de 1 iunie, s-au finalizat cu aplicarea a șapte sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4600 de lei.
Patru dintre acestea au fost date pentru deținerea de câini ogari și metis de ogari, în urma verificărilor efectuate pentru prevenirea braconajului în fondul de vânătoare nr.28 Vlăsinești.

Pe acumularea Rogojești, jandarmii au aplicat amenzi celor trei pescari care au fost depistați fără permis de pescuit sportiv sau au reținut pești sub dimensiunile legale minim admise, în acest caz cinci știuci mai mici de 40 de centimetri. În perioada următoare, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va desfășura, în colaborare cu Clubul Sportiv Bucovina Fishing, o campanie de informare a pescarilor sportivi, având ca scop cunoașterea de către aceștia a principalelor reguli care stau la baza existenței și conservării unui fond piscicol bogat și variat.

Una dintre normele stabilite de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.23/2008 privind pescuitul și acvacultura o reprezintă permisiunea pescuitului în apele colinare și de șes, în habitatele piscicole naturale, cu maxim patru undițe sau lansete cu câte două cârlige fiecare.

De asemenea, cantitatea maximă de pește ce poate fi reținută zilnic de către un pescar sportiv este de maxim 5 kilograme, cu excepția cazului în care s-a pescuit un singur exemplar a cărui greutate depășește 5 kilograme.

Publicitate

Publicitate

 

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.