Home / Actualitate / Carabină și cartușe descoperite de polițiștii de frontieră Suceveni, la Cârlibaba

Carabină și cartușe descoperite de polițiștii de frontieră Suceveni, la Cârlibaba

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Izvoarele Sucevei-ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit într-un vagon de locuit, aflat în zona de frontieră, o armă de foc, 32 de cartușe și 5 tuburi, calibrul 7,62 mm;

           Un cetățean român este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uzul de armă fără drept.   

 

În data de 25 iunie a.c., poliţiştii de frontieră de la Sectorul P.F. Izvoarele Sucevei, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere și control a frontierei de stat si acționând în baza unor informații, au verificat un vagon de locuit, aflat în zona forestiera din apropierea localităţii de frontieră Cârlibaba, jud. Suceava.

Containerul era locuit de un bărbat, I.M.,  în vârstă de 43 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava.

Având acordul acestuia, polițiștii de frontieră au efectuat o verificare amănunțită a barăcii, ocazie cu care au descoperit, ascunse sub o pătură, o armă de foc (carabină), model din anul 1944, 32 de cartușe și 5 tuburi calibrul 7,62 mm. Bărbatul nu avea documente legale pentru deţinerea armei şi muniţiei şi a declarat poliţiştilor de frontieră că le-a găsit în zonă.

Arma, cartușele și tuburile au fost predate de polițiștii de frontieră  lucrătorilor din cadrul Secției de Poliție Pojorâta, urmând să fie expertizate şi ulterior depuse în camera de corpuri delicte a Serviciului Arme şi Muniţii din cadrul I.P.J. Suceava.

Față de I.M. se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uzul de armă fără drept, cazul fiind preluat de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, în vederea soluționării legale.

 

Foto:

 

Publicitate

Publicitate
serjexim

 

Publicat de: Crihan Elena

Alte articole

Maratonul Cetăți Suceava- 21 septembrie 2019

Este un eveniment caritabil sportiv, din ramura alergare, menit să sprijine proiectul Organizației Salvați Copiii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.