Home / Actualitate / PESTE 1500 DE SANCŢIUNI CONTRAVENŢIONALE AU FOST APLICATE DE CĂTRE POLIŢIŞTI ÎN CADRUL ACŢIUNILOR DERULATE ÎN PERIOADA 19 – 25 IUNIE 2017

PESTE 1500 DE SANCŢIUNI CONTRAVENŢIONALE AU FOST APLICATE DE CĂTRE POLIŢIŞTI ÎN CADRUL ACŢIUNILOR DERULATE ÎN PERIOADA 19 – 25 IUNIE 2017

În vederea asigurării climatului de siguranţă publică, diminuării riscului rutier,  precum şi pentru protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit, poliţiştii din cadrul I.P.J. Suceava au desfăşurat acţiuni şi controale în perioada 19 – 25.06.2017, zilnic, peste 340  de poliţişti, acţionând la nivelul judeţului.

 

În această perioadă au acţionat zilnic 10 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. De asemenea, aparatul radar laser TrueCam a fost utilizat pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză. Alte 119 autospeciale de poliţie au fost prezente zilnic în teren pentru descurajarea faptelor antisociale şi intervenţia promptă la evenimente. În această perioadă au fost organizate zilnic peste 90 de patrule de ordine publică şi 23 de echipaje rutiere pentru monitorizarea traficului.

 

Poliţiştii au intervenit în această perioadă la 481 de evenimente, 362 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112.

 

Au fost organizate 109 acţiuni în cadrul cărora au fost aplicate 1573 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 521.161 lei. Au fost aplicate 114 sancţiuni la Legea 61/1990 republicată privind ordinea şi liniştea publică, 1403 de sancţiuni la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 56 de sancţiuni la alte acte normative.

Pentru depăşirea regimului legal de viteză au fost aplicate 544 de sancţiuni contravenţionale.

 

Au fost reţinute 82 de permise de conducere, din care18 pentru alcool, 26 pentru viteză şi 38 pentru alte abateri.  Totodată, au fost retrase 65 de certificate de înmatriculare.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren au fost prinşi în flagrant 21 de autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 8 persoane.

 

În aceeaşi perioadă au fost identificaţi autorii în cinci cauze care figurau cu autor necunoscut şi au fost depistate 5 persoane urmărite la nivel naţional şi internaţional.

 

Publicitate
celilad-macheta

Publicat de: Crihan Elena

Alte articole

Un bărbat de 62 de ani a păgubit numeroși suceveni dându-se drept avocat. Acesta a fost arestat

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.