Peste 40 de milioane de lei pentru infrastructura rutieră din judeţul Galaţi

21,5 km din drumul judeţean (DJ) 252 din judeţul Galaţi vor fi modernizaţi şi reabilitaţi prin fonduri europene, în vederea asigurării conectivităţii acestuia la reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T). Este vorba de tronsoanele situate între localităţile Buciumeni – Nicoreşti – Cosmeşti – Movileni – Barcea, care au ca beneficiari direcţi peste 14.000 de persoane.

Contractul de finanţare a fost semnat de doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene (MDRAPFE), iar proiectul va fi finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR), gestionat de MDRAPFE, Axa prioritară 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Valoarea totală a investiţiei este de 42.635.062,37 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE – AM POR este de 41.734.255,37 de lei  (reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului).

Acesta este cel de-al XIV-lea contract de finanţare semnat pentru drumuri judeţene care urmează să fie reabilitate/modernizate prin POR 2014-2020, Axa prioritară 6 beneficiind de o alocare totală de 699,97 de milioane de euro.

 

* * *

 

În Programul de Guvernare sunt prevăzute, prin intermediul Programului Operațional Regional, 8.25 de miliarde de euro pentru îndeplinirea unor obiective precum:

·         3.000 de IMM-uri sprijinite pentru construcția/modernizarea și extinderea spațiului de producție/servicii IMM, inclusiv dotare cu instalații, echipamente (inclusiv sisteme IT), utilaje, mașini, inclusiv noi tehnologii;

·         peste 100.000 gospodării reabilitate termic;

·         peste 45 monumente istorice reabilitate;

·         3 spitale regionale nou construite;

·         122.000 de elevi, studenţi care vor beneficia de infrastructura educaţională modernizată;

·         peste 5,76 milioane de hectare cadastrate;

·         2.100 km de drumuri județene modernizate pentru 1 milion de cetățeni;

·         280 de ambulatorii şi 35 de unităţi de primiri urgenţe reabilitate/modernizate/ extinse;

·         peste 270.000 de persoane care vor beneficia de construcția/reabilitarea/ modernizarea/extinderea/ dotarea centrelor comunitare integrate socio-medicale.

 

Publicitate
celilad-macheta

Publicat de: Crihan Elena

Alte articole

3 suspecți de fapte de furt au ajuns în arestul IPJ Suceava

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a organizat, la primele ore ale zilei de 26 martie, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.