Botoşani: Examene școlare naționale în atenția jandarmilor

Ca parte semnatară a Planului teritorial comun de acţiune – cadru pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean  Botoşani acţionează pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranţă publică în zona unităţilor de învăţământ, desfăşurând activităţi specifice pentru prevenirea şi combaterea  faptelor antisociale atât prin aplicarea cu fermitate a prevederilor legale în vigoare, cât şi prin desfăşurarea unor activităţi preventiv-educative şi de antivictimizare în instituţiile şcolare.

În luna iunie a.c., personalul operativ al unităţii a acţionat în incinta şi în zonele adiacente instituţiilor de învăţămant preuniversitar din responsabilitate, cu un efectiv, în medie, zilnic de 14 jandarmi, constituiţi atât în echipaje de jandarmi, patrule auto de intervenţie, cât şi în cadrul patrulelor mixte poliţie-jandarmerie, pe traseele de deplasare ale elevilor, în intervalele orare în care încep sau se finalizează activităţile didactice, având ca obiectiv prioritar prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi creşterea gradului de siguranţă al participanţilor la procesul de învăţămant.

Jandarmii au desfăşurat 8 activităţi preventive la unităţile de învăţămant din responsabilitate din municipiile Botoşani, Dorohoi şi oraşele Săveni şi Darabani, activităţi care au avut la bază manualul de educaţie juridică ,,Unde-i lege, nu-i tocmeală!, material disponibil gratuit pe internet.

În luna iunie au fost constatate două  contravenţii în zona instituţiilor de învăţămant din oraşul Darabani, fiind aplicate două amenzi în valoare de 300 lei, nefiind constatate  fapte de natură penală.

Luna iunie este caracterizată de organizarea şi desfăşurarea Examenului de Evaluare Naţională şi a Examenului Naţional de Bacalaureat.

Pentru buna desfăşurare a examenului de Evaluare Naţională, a fost asigurată ordinea şi siguranţa publică la 8 centre de examen, 4 centre de corectură, 1 centru  de contestaţii şi la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, fiind folosit un efectiv de 71 de jandarmi pe întreaga  perioada de desfăşurarea a evaluării naţionale.

La Examenul Naţional de Bacalaureat a fost asigurată ordinea şi siguranţa publică la 3 centre de examinare şi 3 centre  de evaluare, fiind folosit un efectiv de 37 jandarmi. Totodată s-au monitorizat itinerariile de deplasare a transporturilor lucrărilor de la examenul de bacalaureat în sistem releu inter şi intrajudeţean prin echipaje auto de jandarmi.

 

Publicitate

Publicitate
serjexim

 

Publicat de: Crihan Elena

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.