Home / Actualitate / Sala de expoziții temporare POD, la vernisajul expoziției The Gift, a artistului plastic Ilie Mitrea, la Muzeul Bucovinei

Sala de expoziții temporare POD, la vernisajul expoziției The Gift, a artistului plastic Ilie Mitrea, la Muzeul Bucovinei

Muzeul Bucovinei vă invită marți, 4 iulie 2017 la ora 14, la Muzeul de Istorie, Sala de expoziții temporare POD, la vernisajul expoziției The Gift, a artistului plastic Ilie Mitrea.

Deținător al premiului „Lorenzo il Magnifico” la Bienala de Artă Contemporană din Florența 2015, Ilie Mitrea vine la Suceava, cu proiectul intitulat sugestiv The Gift.

Cadoul artistului pentru Baronul Samuel von Brukenthal sunt 7 picturi în tehnica ulei pe pânză şi o instalaţie, un proiect inedit, un update istoric și o invitație la imaginație.

Dacă doriți să vedeți cum ar fi arătat Samuel von Brukenthal în portrete realizate de Francisc Bacon, Salvador Dali, Andy Warhol, Alfons Mucha sau Vincent Van Gogh, vă invităm să participați la exercițiul de reinterpretare propus de Ilie Mitrea după modelul oferit de cinci portrete ale Baronului, din sec. XVIII.

Expoziția prezintă și o instalație care ilustrează un traseu al operei de artă atelier-muzeu.

Ilie Mitrea este restaurator pictură în cadrul laboratoarelor Muzeului Național Brukenthal și membru al grupului Brukenthal von Studio și constituie, în arta contemporană, o prezență sugestivă pentru generația sa.
Expoziția va putea fi vizitată în perioada 4 – 30 iulie 2017.

 

 

Publicitate

Publicitate
serjexim

 

Publicat de: Crihan Elena

Alte articole

Eveniment rutier pe DN 29A cercetat de poliţişti

La 18.11.2018, ora 06.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29A, în comuna Adâncata, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.