12 CETĂȚENI STRĂINI DINTRE CARE 10 BĂRBAŢI ŞI 2 FEMEI, DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

            În ultimele 24 de ore, în urma acțiunilor întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat 12 persoane, în situații ilegale, fiind emise 7 documente administative, prin care acestea sunt obligate să părăsească teritoriul României în termen de 3, respectiv 15 de zile. O persoană a fost luată în custodie publică, iar alte 4 au fost îndrumate să își reglementeze dreptul de ședere.

 

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acțiuni proprii pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini.

 

Astfel, în municipiul București și pe raza de competență a județelor Galați, Argeș, Gorj, Bihor, Vîlcea, Satu Mare și Caraș Severin, au fost depistați în situații ilegale, 12 cetățeni străini dintre care 10 bărbați și 2 femei, cu vârste cuprinse între 26 și 64 de ani.

 

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis decizii de returnare față de 5 persoane din Turcia(1), Ucraina(1), Mauritius(1) și Republica Modova(2), care la expirarea dreptului de ședere nu au părăsit teritoriul României. Aceștia sunt obligați să părăsească teritoriul țării noastre în termen de 15 zile.

 

Față de alte două persoane, din Turcia și Brazilia au fost emise comunicări de părăsire a teritoriului României, fiind obligați să părăsească țara noastră în termen de 3 zile.

 

Totodată, în cazul unui cetățean străin, din Kosovo, polițiștii au dispus măsura de luare în custodie publică, întrucât a fost depistat în tentantivă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând a fi îndepărtat sub escortă.

 

Alte patru persoane, doi bărbați și o femeie, din Liban, Bangladesh și Venezuela au fost îndrumate să se prezinte la sediul structurii de imigrări din raza de reședință cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de ședere în scopul de reîntregire a familiei, iar un bărbat, de 64 de ani, din Franța, care nu și-a înregistrat rezidența, a fost sancționat contravențional.

 

Polițiștii de imigrări au aplicat amenzi în valoare totală de 3700 lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

 

De asemenea, la ieşirea din ţară, pe numele a două persoane va fi aplicată măsura de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă cuprinsă între 3 luni și 5 ani.

 

Acţiunile desfăşurate de către poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale și a muncii nedeclarate.

 

Publicitate
celilad-macheta

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.