Garda Forestieră Suceava îşi întăreşte forţele cu 60 de noi inspectori

Cele mai multe posturi sunt disponibile în judeţele Iaşi, Bacău şi Suceava, noii angajaţi trebuind să aibă măcar un minim de 5 ani de experienţă în domeniu > „Este foarte greu de controlat personal silvic cu ani de experienţă în spate de către persoane care abia au ieşit de pe băncile facultăţii” explică şeful Gărzii Forestiere > Garda Forestieră Suceava este cea mai mare din ţară, având competenţă pe raza judeţelor Suceava, Botoşani, Iaşi, Bacău şi Neamţ

Garda Forestieră Suceava îşi îngroaşă rândurile, în perioada care vine urmând a fi angajaţi noi lucrători. Anunţul este făcut de inspectorul-şef Mihai Găşpărel, care a precizat că, din totalul aprobat la nivel naţional, instituţiei sucevene i s-au repartizat 60 de posturi, care se vor adăuga celor 84 deja existente. Inspectorul-şef precizează că se lucrează la modificarea organigramei, aşezarea personalului în cadrul compartimentelor şi stabilirea atribuţiilor, la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) fiind făcută solicitarea ca, la finele lunii august, să demareze concursurile pentru ocuparea locurilor vacante.

Cele mai multe posturi sunt disponibile în judeţele Iaşi, Bacău şi Suceava, „angajaţi urmând a fi inspectori cu diferite grade de pregătire, repartizarea pe acestea, cât şi pe cerinţe specifice fiind operată ulterior”.

„Numărul avansat ţine cont de suprafaţa avută în gestiune, acesta fiind principalul indicator de la care s-a pornit la repartizare. Astfel, în funcţie de numărul stabilit pentru Suceava, se va decide pe ce compartimente va fi repartizat fiecare, cât şi gradul de pregătire pe care cel angajat va trebui să îl aibă. Este evident că nu vom angaja foarte mulţi debutanţi sau cu experienţă de 2-3 ani. Se va căuta ca persoanele care sunt angajate să aibă măcar un minim de 5 ani de experienţă în domeniu. Aceasta deoarece este foarte greu să se exercite o activitate de control asupra personalului silvic, care are ani de experienţă în spate, cu persoane care abia au ieşit de pe băncile facultăţii” explică şeful Gărzii Forestiere.

 

Vezi toata stireaSursa: crainou.ro

 

 

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Autotren cu lemne de 60.000 de euro, confiscat de polițiști la Sucevița

Pe 16 aprilie, în jurul orei 12.15, polițiștii de la Sucevița au oprit, la Voievodeasa, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.