Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La data de 16.07.2017, în jurul orei 18.00, o patrulă din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe un drum comunal din localitatea Berchișești, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un bărbat de 42 de ani, din comuna Ostra. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autoturismul nu este înmatriculat, autorizația provizorie de circulație fiind expirată din 21.07.2016.
Totodată, interogând bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

Rădășeni

La data de 17.07.2017, ora 00.01, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe DJ 209A, din comuna Rădășeni, autoturismul condus de un tânăr de 26 de ani din comuna Horodniceni. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Horodnic de Sus

La data de 17.07.2017, ora 02.20, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 2E, din comuna Horodnic de Sus, autoturismul condus de un bărbat de 44 de ani, din comuna Bilca. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cu ocazia controlului autoturismului, polițiștii au constatat faptul că bărbatul transporta mai multe persoane decât numărul prevăzut în certificatul de înmatriculare, respectiv 5 persoane pe bancheta din spate, iar inspecția tehnică a autoturismului era expirată din data de 18.05.2017, motiv pentru care, a fost sancționat conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 republicată, cu amendă în cuantum de 1.305 lei, luându-se și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

ACŢIUNE DE PREVENIRE A ACCIDENTELOR RUTIERE CU IMPLICAREA CONDUCĂTORILOR DE VEHICULE CU TRACŢIUNE ANIMALĂ

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la necesitatea respectării regulilor rutiere de către …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.