Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La data de 21.07.2017, în jurul orei 01.30, o patrulă din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control, pe strada Calea Cernăuți din localitate, autoturismul condus de un localnic de 37 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Suceava

La data de 18.07.2017, ora 18.00, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că pe o stradă din localitate, între doi conducători auto, a avut o neînţelegere în trafic. Polițiștii deplasați la fața locului au identificat pe strada Zorilor un autoturism, la volanul căruia se afla un minor de 17 ani din municipiul Suceava. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că minorul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Din primele cercetări, s-a stabilit faptul că minorul a sustras cheia mașinii din locuința unde domiciliază împreună cu părinții și bunicul său, care este proprietarul de drept al autoturismului, după care, s-a urcat la volan și a condus mașina pe raza municipiului, fiind identificat de polițiști.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „furt” și „furt în scop de folosință”, ce va fi soluționat procedural.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.