SANCŢIUNI ÎN VALOARE DE APROAPE 150.000 LEI APLICATE DE POLIŢIŞTI ÎN CADRUL UNEI AMPLE ACŢIUNI PE LINIA PREVENIRII ŞI COMBATERII FAPTELOR DE CONTRABANDĂ ŞI A SCHIMBULUI ILEGAL DE VALUTĂ

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Suceava au organizat o amplă acţiune de verificare a mai multor unităţi economice, având în vedere faptul că în această perioadă se înregistrează o creştere a volumului tranzacţiilor monetare, persoanele venite din străinătate, dar şi turiştii şi sucevenii care îşi doresc să meargă în concedii apelând la casele de schimb valutar, punând în circulaţie valori monetare crescute.

Astfel, la data de 28.07.2017, Serviciul de Investigarea Criminalității Economice Suceava a organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerțului neautorizat precum și a schimbului ilegal de valută, pe raza municipiilor Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Vatra Dornei, C-lung Moldovenesc și a orașului Gura Humorului.

Au fost verificate 44 de societăți comerciale, persoane fizice, întreprinderi individuale/familiale. În cadrul acţiunilor de control au fost constatate 2 infracțiuni. De asemenea, poliţiştii au aplicat 44 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 149.600 lei.

Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare 6.395 lei, constând în țigări, alcool, bunuri industriale, articole de îmbrăcăminte, etc.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, siguranţa turiştilorşi sucevenilor, precum  şi legalitatea actelor de comerţ fiind obiective prioritare ale poliţiştilor.

 

Publicitate
celilad-macheta

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Incendiul de la Marginea nu a fost provocat, ci a plecat de la un scurtcircuit

Incendiul din noaptea de miercuri spre joi de la Marginea, unde a ars un adăpost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.