Bărbat din Stoieşti, încătuşat şi sancţionat de poliţişti după ce a făcut scandal pentru stabilirea alcoolemiei

La data de 09.08.2017, ora 19.40, Secția 9 Poliție Rurală Moara a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U 112” despre faptul că, pe raza comunei Stroiești, un conducător aflat sub influența băuturilor alcoolice, a intrat cu mașina într-un gard.

Polițiștii deplasați la fața locului au identificat autoturismul ce prezenta avarii și pe proprietarul mașinii, un localnic de 28 de ani, care  a recunoscut faptul că el a condus vehiculul.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Deoarece atât pe timpul deplasării spre spital, cât și în incinta unității medicale a avut un comportament agresiv verbal la adresa polițiștilor și a personalului medical, bărbatul a fost imobilizat.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare și amenințări, bărbatul de 28 de ani a fost sancționat contravențional conform Legii nr.61/1991 republicată, cu amendă în cuantum de 1.000 lei.

&nbsp

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Foto: ,,Cămara Bunicii” – Un concurs a tradițiilor și gusturilor autentice la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” din Bănești

Vineri, 27 octombrie, s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu”din Băneşti, comuna Fântânele, cea de-a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.