Home / Actualitate / Dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier

Dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier

La 08.09.2017, ora 03.00, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești, a oprit pentru control pe un DC din localitatea Bahna Arin, comuna Preutești, autoturismul condus de un localnic de 28 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Şcheia

La 08.09.2017, ora 08.52, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, a oprit pentru control pe DJ 178A, pe raza comunei Şcheia, autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani, din comuna Botoşana, înregistrat de aparatul radar cu viteza de 71 km/h în localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Broșteni

La 08.09.2017, în urma continuării cercetărilor în cauza din 01.09.2017, ora 11.30, când, un echipaj din cadrul Poliției orașului Broșteni, a oprit pentru control pe DN 17, pe raza localității, autoturismul înmatriculat în străinătate condus de o localnică de 28 de ani, care nu posedă permis de conducere românesc și care, nu a putut prezenta documentele personale, declarând faptul că, posedă permis de conducere emis de autoritățile italiene, însă nu știe unde îl are, dar îl va prezenta ulterior, polițiștii au primit răspuns la solicitarea lor de la Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, prin care se comunica faptul că, femeie nu posedă permis de conducere emis de autoritățile italiene.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Calafindești

La 08.09.2017, ora 23.25, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, a oprit pentru control pe DC 39, din localitatea Calafindești, autoturismul condus de un localnic de 34 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Vicovu de Sus

La 08.09.2017, în jurul orei 23.30, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier a oprit pentru control pe strada Calea Cernăuţi, din orașul Vicovu de Sus, autoturismul înmatriculat în străinătate condus de un tânăr de 22 de ani, din comuna Brodina.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul are permisul de conducere reținut pentru infracțiuni la regimul rutier. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Rădășeni

La 08.09.2017, ora 21.40, în timp ce conducea mopedul neînregistrat sau înmatriculat pe DJ 209M, din comuna Rădășeni, pe fondul neatenției și a consumului de băuturi alcoolice, un tânăr de 26 de ani, din municipiul Fălticeni s-a dezechilibrat și a căzut, suferind leziuni.
La fața locului s-a deplasat un echipaj al ambulanței care i-a acordat primele îngrijiri. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

Vicovu de Sus

La 09.09.2017, ora 00.14, în timp ce acționa pe str. Calea Cernăuţi din oraşul Vicovu de Sus, o patrulă de poliție a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în străinătate, însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea și blocarea acestuia de către două autospeciale de poliție.
Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 42 de ani, din comuna Marginea, ce figura în bazele de date cu permisul de conducere reţinut. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Fălticeni

La 09.09.2017, ora 09.55, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe strada 2 Grăniceri din localitate, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un localnic de 50 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu este înmatriculat, autorizația provizorie de circulație fiind expirată din 26.08.2017.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

Vatra Dornei

La 09.09.2017, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe strada Mihai Eminescu din localitate, autoturismul condus de un localnic de 27 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Rădăuți

La 10.09.2017, ora 02.45, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada 1 Mai din localitate, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un bărbat de 35 de ani din orașul Milișăuți.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu este înmatriculat, autorizația provizorie de circulație fiind expirată din 09.09.2017. Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Rădăuți

La 10.09.2017, orele 02.50, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, a oprit pentru control pe strada Piața Unirii din localitate, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un tânăr de 25 de ani din comuna Sucevița. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

FRASIN  La 18.06.2018, ora 12.20, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.