Home / Actualitate / FOTO: Ghiozdane și rechizite oferite de polițiști copiilor în ultima zi de vacanță

FOTO: Ghiozdane și rechizite oferite de polițiști copiilor în ultima zi de vacanță

Pentru fiecare elev, părinte și profesor, un nou an de învățământ reprezintă o nouă provocare. Polițiştii suceveni sunt alături de dumneavoastră și vă doresc mult entuziasm, curiozitate şi putere de muncă pentru obținerea unor rezultate deosebite. Împreună, prin dezvoltarea unui simț al comunității în jurul școlii, vom oferi copiilor noștri un an școlar plin de creativitate și performanță, o școală frumoasă și sigură.

Cu  toţii ne  dorim o viaţă mai sigură pentru familiile noastre, copiii noştri,  pentru  întreaga  comunitate !  Ca poliţişti,  membri  ai comunităţii, grija noastră este, înainte de toate, să veghem la liniştea şi siguranţa tuturor. Şcoala reprezintă cadrul în care se descoperă primele aptitudini şi se formează trăsăturile de caracter ale adulţilor de mâine. Alături de familie, profesorii sunt adevăraţi modelatori ai personalităţii copiilor, iar poliţiştii sunt cei care se implică direct în menţinerea unui climat de ordine astfel încât procesul educaţional să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

În ultimele zile de vacanţă (07 – 10 septembrie 2017) poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii  în colaborare cu partenerul tradiţional, dl. Brian Douglas, au oferit 50 de ghiozdane echipate cu penare şi rechizite copiilor cu posibilităţi financiare reduse din comunele Stroieşti şi Şcheia. Este un mesaj clar al poliţiştilor care îndeamnă pe copii să meargă la şcoală, să aibă rezultate bune pentru a deveni un sprijin pentru comunitate şi a dezvolta un comportament adecvat.

20 de ghiozdane echipate au fost oferite copiilor dintr-un cătun izolat din comuna  Stroieşti dar şi copiilor identificaţi la munca câmpului alături de părinţii lor pe terenurile cultivate cu cartofi din apropierea satului. Totodată s-au purtat discuţii cu părinţii pentru a-i conştientiza pe aceştia cu privire la importanţa frecventării cursurilor şcolare de către copii şi importanţa educaţiei pentru dezvoltarea acestora.

Alte 30 de ghiozdane şi rechizite au fost distribuite copiilor din comunitatea de romi din comuna Şcheia. Pe lângă măsurile operative instituite în cadrul zonei de siguranţă specială din comuna Şcheia, o componentă importantă este şi cea preventivă. Din analizele de caz efectuate s-a constatat că muţi dintre autorii de infracţiuni sunt minori, tocmai de aceea impunându-se intervenţia preventivă în scopul promovării actului educaţional şi implicit în vederea limitării participaţiei minorilor la săvârşirea de infracţiuni. Minorilor şi părinţilor acestora li s-au prezentat avantajele urmării cursurilor şcolare şi adoptării unui comportament civilizat şi încadrat de legalitate. Poliţiştii stimulează astfel dezvoltarea unui comportament antiinfracţional şi antivictimal, promovând educaţia – factor principal în activitatea de prevenire a infracţionalităţii.

Pentru poliţiştii suceveni, siguranţa în unităţile de învăţământ constituie, şi în cursul acestui an şcolar, o prioritate. Vom continua derularea de activităţi pentru creşterea gradului de securitate atât în incinta unităţilor de învăţământ şi în zonele adiacente, cât şi pe traseele de acces către şcoli.

Poliţiştii suceveni urează mult succes în noul an școlar tuturor, elevi, părinți și cadre didactice!

Foto

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La data de 19.06.2018, ora 17.10, în timp ce conducea autoutilitara pe strada 1 Mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.