Home / Actualitate / Peste 450 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere provocate de viteza excesivă

Peste 450 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere provocate de viteza excesivă

Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Pe perioada 08 – 10 septembrie, zilnic peste 50 de poliţişti rutieri au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere. Acestora li s-au adăugat peste 100 de poliţişti avizaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră de la nivelul posturilor şi secţiilor de poliţie. Toate autospecialele dotate cu aparate radar au acţionat zilnic pe drumurile naţionale şi europene. De asemenea, aparatul laser TrueCam a fost utilizat pe DN2 şi pe DN17.

În perioada 08.09.-10.09.2017, Serviciul Rutier Suceava şi formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat şi executat acţiuni specifice pe linia combaterii excesului de viteză.

În cadrul acţiunilor au fost constatate 2 infracţiuni, ambele pentru conducere fără permis de conducere. Au fost aplicate 463 sancţiuni contravenționale, în valoare de 155.947 lei, din care 305 pentru încălcarea regimului legal de viteză;

Au fost reţinute 31 de permise de conducere, din care 20 pentru viteză excesivă. De asemenea, au fost ridicate 7 certificate de înmatriculare.

Exemple:
Un bărbat de 30 de ani, din municipiul Rădăuţi, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul, pe strada Ştefan cel Mare din oraşul Vicovu de Sus, cu viteza de 134 km/h în localitate.
Un tânăr de 27 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe str. Mihai Eminescu, din localitate, fără a deţine permis de conducere. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă generează accidente cu urmări din cele mai grave!
 

Publicitate

Compex Turistic Lidana
pensiuneaLidanaVamaBucovina

 

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 19.07.2018, ora 12.20, în timp ce conducea autoturismul în Piața Agroalimentară din municipiul Vatra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.