Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier

Dosare penale la regimul rutier

La 13.09.2017, ora 13.56, Poliția orașului Broșteni a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe DN 17B din localitate, o persoană s-a autoaccidentat, căzând de pe motocicletă.
Polițiștii deplasați la fața locului au identificat pe DN 17B, o motocicletă înmatriculată în străinătate care prezenta avarii și în apropiere pe conducătorul acesteia, un bărbat de 48 de ani, care nu prezenta leziuni. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul motocicletei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Verești

La 13.09.2017, ora 20.00, o patrulă din Secției 2 Poliție Rurală Ipotești, a oprit pentru control pe DC 66, din comuna Verești, autoturismul condus de o tânără de 18 ani din județul Bacău și în care se afla ca pasager, un tânăr de 25 de ani din localitate, posesorul mașinii. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânăra de 18 ani nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la solicitarea tinerei de 18 ani, posesorul autoturismului, i-a încredințat acesteia mașina pentru a fi condusă pe drumurile publice, deși știa că nu posedă permis de conducere auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal, tânăra de 18 ani fiind cercetată sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar tânărul de 25 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de ”încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Vicovu de Jos

La data de 14.09.2017, ora 02.40, în timp ce desfășura activități de control și supraveghere a traficului rutier pe raza comunei Vicovu de Jos, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, a observat un autoturism înmatriculat în străinătate care, la vederea autospecialei de poliție, a oprit în apropierea unei intersecţii, iar conducătorul auto și cei doi pasageri au coborât și au ridicat capota, sugerând o eventuală defecțiune. Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un tânăr de 18 ani, din oraşul Vicovu de Sus. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, fără ştirea tatălui său, tânărul de 18 ani a luat autoturismul de la domiciliu şi a plecat împreună cu cei doi prieteni, conducându-l pe drumurile publice de pe raza oraşului Vicovu de Sus şi a comunei Vicovu de Jos, cu intenţia de a ajunge în municipiul Rădăuţi. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” şi „furt în scop de folosinţă”, ce va fi soluționat procedural.

Todirești

La 14.09.2017, ora 00.50, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Dărmănești, a oprit pentru control pe raza comunei Todirești, autoturismul condus de un bărbat de 35 de ani, din comuna Comănești. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, ce va fi soluționat procedural.

Marginea

La 14.09.2017, ora 00.50, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe un DC neclasificat, dintre comunele Marginea și Horodnic de Sus, autoutilitara condusă de un tânăr de 25 de ani din comuna Horodnic de Sus. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, ce va fi soluționat procedural

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” 2018

Targul de Toamna „Produs în Bucovina” se va deschide vineri, 19 octombrie 2018, in parcarea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.