Home / Actualitate / 25 kg de carne de pui şi alte produse din carne expirate, puse la vânzare într-o unitate economică din Suceava

25 kg de carne de pui şi alte produse din carne expirate, puse la vânzare într-o unitate economică din Suceava

Siguranţa elevilor este o prioritate permanentă a poliţiştilor. Pentru realizarea acestui obiectiv poliţiştii au în vedere toate segmentele care generează factori de risc în ceea ce priveşte dezvoltarea fizică şi emoţională armonioasă a elevilor.

            Tocmai de aceea, poliţiştii organizează în permanenţă acţiuni pentru securizarea unităţilor de învăţământ şi a zonei adiacente.

 

În contextul debutului anului şcolar 2017/2018  conducerea IPJ Suceava a dispus identificarea şi controlarea tuturor unităţilor economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor, conform H.G. nr. 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor.

Totodată, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate au instruit administratorii de unităţi economice cu privire la interdicţia de comercializare a tutunului şi alcoolului către minori.

În paralel, în perioada 13.09-14.09.2017,  poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava au desfăşurat în acţiuni de verificare şi control, fiind vizați în mod special operatorii economici din proximitatea unităților de învățământ.

La acţiune au participat 50 de poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice de la nivelul tuturor subunităţilor din judeţ.

În cadrul acţiunii au fost verificate 113 unităţi economice.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 60 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 110.575  lei.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 2328 lei, constând în produse industriale, carne, țigări, alcool, fructe și legume.

Exemple: în urma controlului efectuat în data de 13.09.2017, la o unitate economică din municipiul Suceava, situată în apropierea unui liceu din municipiu, având specific comercializare produse alimentare, a fost identificată expusă la vânzare o cantitate de 25,075 kg de carne de pui și alte produse din carne, cu termenele de valabilitate expirate. S-a dispus confiscarea întregii cantități de marfă improprie consumului alimentar și sancționarea contravențională a societății cu amendă în valoare de 30.000 lei la Lg. 12/1990R.

 

FOTO

Publicitate

Publicitate
molroprimfaceangajari

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 19.07.2018, ora 12.20, în timp ce conducea autoturismul în Piața Agroalimentară din municipiul Vatra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.