Home / Actualitate / Nu consumaţi alcool şi vă urcaţi la volan! Poliţiştii au întocmit dosare penale celor care au încălcat legea.

Nu consumaţi alcool şi vă urcaţi la volan! Poliţiştii au întocmit dosare penale celor care au încălcat legea.

Încă de la începutul acestui week-end poliţiştii au anunţat că vor fi prezenţi cu forţe suplimentare în teren, în special în partea a doua a zilelor pentru a identifica pe cei care pun în pericol siguranţa traficului rutier consumand alcool şi urcând la volan. Prezenţa activă a echipajelor de poliţie a generat siguranţă în trafic, nefiind înregistrate până la această oră evenimente rutiere grave. Totodată, poliţiştii au identificat la timp pe cei care au nesocotit legea şi au consumat băuturi alcoolice, dispunând măsuri legale înainte ca aceştia să provoace potenţiale tragedii. Prezentăm alăturat câteva exemple în care poliţiştii au întocmit dosare penale celor care au încălcat legea.

La data de 16.09.2017, ora 16.10, în timp ce acționa pe DN 2, în comuna Grănicești, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Siret, a înregistrat cu aparatul radar un autoturism înmatriculat în străinătate care rula cu viteza de 84 km/h, în localitate, motiv pentru care, s-au efectuat semnale acustice și luminoase de oprire, însă conducătorul auto le-a ignorat și și-a continuat deplasarea. În cauză, s-a procedat la urmărirea autovehiculului, al cărui conducător auto a oprit brusc, a coborât și a fugit pe un câmp agricol din apropiere, fiind prins însă de polițiști și condus la sediul poliției.

Conductorul auto, identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 33 de ani, din comuna Dornești a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, eliberat de autorităţile române.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui autovehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 16.09.2017, ora 21.01, în timp ce conducea autoturismul pe strada Lațcu Vodă din orașul Siret, un localnic de 55 de ani, nu a observat un autoturism staționat pe sensul său de mers și a intrat în coliziune față-față cu acesta. În urma impactului nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

La 17.09.2017, ora 01.17, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului C-lung Moldovenesc, a oprit pentru control pe str. Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un localnic de 43 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Atragem încă o dată atenţia cu privire la consecinţele nefaste generate de consumul de alcool la volan. Şoferi, fiţi responsabili! Respectaţi legea, respectaţi viaţa!
 

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 19.07.2018, ora 12.20, în timp ce conducea autoturismul în Piața Agroalimentară din municipiul Vatra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.