Home / Actualitate / Acțiune pe linie rutieră desfășurată de polițiști

Acțiune pe linie rutieră desfășurată de polițiști

La data de 28.09.2017, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești care au în raza de competență sectoare ale drumului naţional DN 17, au organizat o acțiune pe linia combaterii vitezei excesive și a identificării conducătorilor auto care conduc vehicule pe drumuri publice după ce au consumat băuturi alcoolice.

În cadrul acţiunii, au fost testaţi cu aparatul etilotest 126 conducători auto, fiind constate 2 infracţiuni şi aplicate 81 sancţiuni contravenționale, în valoare de 41.915 lei, din care 35 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

De asemenea, s-au reţinut 14 permise de conducere, din care 4 pentru viteză, 2 pentru alcool, iar 8 pentru alte abateri.

Au mai fost reţinute 2 certificate de înmatriculare şi retrase 2 plăcuțe de înmatriculare.

Exemple:

Un bărbat de 35 de ani, din orașul Gura Humorului, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce rula pe DN 17 cu viteza de 103 km/h, într-o zonă cu limitare de viteză la 50 km/h.

Un bărbat de 30 de ani, din comuna Stulpicani, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe raza localității de domiciliu, având o alcoolemie de 0,89 mg/l în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la riscurile conducerii vehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Ţigări în valoare de peste 200.000 lei confiscate la frontiera de nord a României

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *