Home / Actualitate / Mănăstirea Probota va fi reabilitată din fonduri europene

Mănăstirea Probota va fi reabilitată din fonduri europene

Doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru fonduri europene a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Restaurarea patrimoniului cultural la Mănăstirea Probota, din județul Suceava”, în valoare totală de aproape 22,7 milioane lei. Lucrările se vor derula timp de 3 ani și se vor finaliza prin punerea în valoare a patrimoniului cultural din satul Probota, județul Suceava, prin reabilitarea complexului monahal declarat monument istoric.

Informații suplimentare:

Mănăstirea Probota este un lăcaș de cult ortodox, construit  în anul 1530, în satul Probota         din județul Suceava, de către domnitorul Petru Rareș. Biserica mănăstirii are hramul Sfântul Nicolae. În perioada 1522-1667 mănăstirea a îndeplinit rolul de necropolă domnească a Moldovei, aici aflându-se mormintele domnitorilor Petru Rareș (1527-1538, 1541-1546) și Ștefan Rareș (1551-1552), al Doamnei Elena Rareș și ai altor membri ai familiei domnitoare a Moldovei. În anul 2015 a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava, având codul de clasificare SV-II-a-A-05592.

Despre POR:

Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 este unul dintre programele operaționale implementate în România, cofinanțate din fondurile europene structurale și de investiții şi gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), în calitate de Autoritate de Management.

Publicitate
celilad-macheta

Publicat de: Info Artur

Alte articole

Măsuri de ordine publică adoptate de jandarmi în perioada 22 – 24 iunie

În perioada 22 – 24 iunie a.c., 80 de jandarmi alături de polițiști, pompieri și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.