Home / Actualitate / Evenimente şi infracţiuni la regimul rutier, cercetate de poliţişti.

Evenimente şi infracţiuni la regimul rutier, cercetate de poliţişti.

La 06.10.2017, ora 20.32, în timp ce conducea autoturismul pe DC 70, din comuna Ipotești, un localnic de 22 de ani, a surprins și accidentat grav un bărbat de 46 de ani, din localitate, care se deplasa pe partea carosabilă. Datorită leziunilor suferite, pietonul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Suceava

La 07.10.2017, în jurul orei 02.45, în timp ce conducea autoturismul pe strada Universității din municipiul Suceava, ajungând la intersecția cu strada Ștefan cel Mare, un tânăr de 18 ani, din comuna Botoșana, nu a respectat semnificația indicatorului ”Cedează trecerea”, semafoarele electrice funcționând în regim intermitent și a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un tânăr de 20 de ani, din municipiul Suceava.

Din accident, a rezultat rănirea ușoară a unui bărbat de 37 de ani, din județul Botoșani, pasager în autoturismul care circula regulamentar și care, a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără a rămâne internat. Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Stroieşti

La 07.10.2017, în jurul orei 04.00, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, dinspre localitatea Stroieşti spre comuna Şcheia, un tânăr de 21 de ani, din județul Bistrița Năsăud, a adormit la volan şi a intrat în coliziune cu un pod aflat pe sensul opus de mers. Din accident, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto şi a doi tineri de 20 și 23 de ani, ambii din județul Bistrița Năsăud, pasageri în autoturism, care au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Poiana Stampei,

La 08.10.2017, în jurul orei 05.45, pe D.N. 17, la ieşire din localitatea Poiana Stampei, un bărbat de 37 ani, din municipiul Bistriţa, judeţul Bistriţa Năsăud, în timp ce conducea autoutilitara, într-o succesiune de curbe periculoase prima la stânga, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum şi a neatenţiei, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat pe un teren cu vegetaţie. Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto, precum și distrugerea încărcăturii transportate. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămarea corporală din culpă”.

Suceava

La 07.10.2017, în jurul orei 11.40, pe strada Nicolae Bălcescu, din municipiul Suceava un bărbat de 41 ani, localnic, în timp ce conducea autoturismul, ajungând la trecerea de pietoni din proximitatea Casei de Cultură Suceava, a surprins și accidentat ușor pe o bătrână de 81 ani, din localitate, care era angajată în traversarea părții carosabile pe trecerea de pietoni. Atât conducătorul auto cât și pietonul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care li s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămarea corporală din culpă”.

Ipoteşti

La 07.10.2017, în jurul orei 18.26, pe DC neclasificat din localitatea Ipoteşti, un bărbat de 31 de ani, din comuna Mihai Eminescu, în timp ce conducea autoturismul, la ieșirea în DJ 208A, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus regulamentar de o femeie de 30 de ani, din municipiul Suceava. Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto, precum și a doi pasageri. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Dărmănești

La 08.10.2017, ora 18:35, pe D.N.2, între localitățile Dărmănești și Dănila, un bărbat de 35 ani, din comuna Cornu Luncii, având permisul reținut din anul 2016, în timp ce conducea autoutilitara, a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 39 ani, din comuna Viișoara, județul Botoșani. Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto de 35 de ani precum și a unui pasager de 48 ani. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul şoferului de 39 de ani și 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru şoferul de 35 de ani , după care li s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Măsuri de ordine publică adoptate de jandarmi în perioada 22 – 24 iunie

În perioada 22 – 24 iunie a.c., 80 de jandarmi alături de polițiști, pompieri și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.