Home / Actualitate / Indisciplina pietonală şi neacordarea de prioritate pentru pietoni. Sancțiuni aplicate de polițiști în cadrul unei acțiuni pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră a elevilor în cartierul George Enescu-Suceava

Indisciplina pietonală şi neacordarea de prioritate pentru pietoni. Sancțiuni aplicate de polițiști în cadrul unei acțiuni pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră a elevilor în cartierul George Enescu-Suceava

În contextul începerii anului şcolar 2017/2018 conducerea IPJ Suceava a solicitat luarea unor măsuri suplimentare specifice care să conducă la creşterea gradului de siguranţă rutieră a elevilor. Prevenirea victimizării copiilor urmare a accidentelor rutiere reprezintă o prioritate a poliţiei sucevene. O categorie specială de participanţi la traficul rutier o reprezintă copiii, care în contextul particularităţilor specifice vârstei, sunt vulnerabili la implicarea în accidente de circulaţie, reacţiile lor fiind imprevizibile pentru conducătorii auto.

Astfel, poliţiştii de la rutieră sunt prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor. Având în vedere faptul că în zona bulevardului George Enescu din municipiul Suceava sunt localizate 6 unităţi de învăţământ, dar şi numeroase unităţi comerciale, poliţiştii au desfăşurat o acţiune punctuală de creştere a gradului de siguranţă rutieră pe acest segment de drum public.

Acţiunea a vizat indisciplina pietonală şi neacordarea de prioritate pentru pietoni. Astfel, în data de 06.10.2017 a fost organizată o acţiune la care au participat 15 poliţişti rutieri şi 5 autospeciale de poliţie.

În doar câteva ore, au fost aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.655 lei, din care 12 față de pietonii care nu au respectat normele legale privind traversarea drumului public. Au fost reţinute 3 permise de conducere din care 2 pentru neacordarea de prioritate de trecere pietonilor.
Totodată, au fost reţinute şi un certificat de înmatriculare.
Îmbucurător este că în urma acestor acţiuni nu s-a înregistrat nici un eveniment rutier cu implicarea pietonilor în zonă sau a altor participanţi la trafic.

Acţiunile vor continua şi în zilele viitoare, siguranţa rutieră fiind o prioritate a Poliţiei Române.

 

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Măsuri de ordine publică adoptate de jandarmi în perioada 22 – 24 iunie

În perioada 22 – 24 iunie a.c., 80 de jandarmi alături de polițiști, pompieri și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.