Home / Actualitate / APROAPE 300 DE SANCŢIUNI CONTRAVENŢIONALE APLICATE DE POLIŢIŞTI ÎN CADRUL UNEI AMPLE ACŢIUNI PENTRU PREVENIREA ŞI COMBATEREA ACCIDENTELOR RUTIERE PE FONDUL VITEZEI EXCESIVE

APROAPE 300 DE SANCŢIUNI CONTRAVENŢIONALE APLICATE DE POLIŢIŞTI ÎN CADRUL UNEI AMPLE ACŢIUNI PENTRU PREVENIREA ŞI COMBATEREA ACCIDENTELOR RUTIERE PE FONDUL VITEZEI EXCESIVE

 Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Din fericire prezenţa activă a poliţiştilor în trafic şi măsurile luate au făcut ca în  ultimele zile să nu se producă accidente rutiere grave pe drumurile din judeţul nostru, neînregistrându-se nici un deces sau rănit grav.
Pentru siguranţa traficului rutier, poliţiştii au organizat pe perioada week-end-ului o acţiune cu efective sporite.
Toate autospecialele dotate cu aparate radar au acţionat zilnic pe drumurile naţionale şi europene.

În scopul impunerii unui climat de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic, în perioada 07.10-09.10.2017, între orele 08.00-12.00 şi 15.00-20.00, poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu poliţiştii de la formaţiunile de profil din teritoriu, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză, cât şi pentru constatarea şi sancţionarea altor genuri de abateri generatoare de evenimente rutiere grave.

Au fost aplicate 314 sancţiuni contravenţionale în valoare de 115.381 lei, majoritatea – 223 pentru depăşirea regimului legal de viteză.

Au fost ridicate 19 de permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

Cele mai multe permise de conducere – 11 – au fost ridicate pentru depăşirea regimului legal de viteză, alte 7 fiind reţinute pentru depăşiri neregulamentare, iar 1 permis a fost reţinut pentru că era expirat.

Exemplu:

La 08.10.2017, orele 17:59, pe D.J.178A de pe raza satului Soloneţ, comuna Todireşti, a fost înregistrat cu aparatul radar, autoturismul cu numărul de circulaţie provizoriu, care  a circula cu viteza de 75 km/h (+25km/h). La volanul autoturismului a fost identificat  un tânăr de 27 ani, din comuna Comăneşti, care figura cu permisul de conducere cu restricţie – suspendat din 08.11.2016. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave!

 

Publicitate
celilad-macheta

Publicat de: Info Artur

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 19.07.2018, ora 12.20, în timp ce conducea autoturismul în Piața Agroalimentară din municipiul Vatra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.