Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

Şi în acest week-end poliţiştii au acţionat pe drumurile publice pentru identificarea celor care pun în pericol siguranţa rutieră consumând alcool sau săvârşind alte infracţiuni la regimul rutier. Şi de această dată poliţiştii au identificat şoferi care au condus vehicule după ce au consumat alcool, au condus autoturisme fără a deţine permis de conducere sau au condus vehicule neînmatriculate.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale iar şoferii vor fi cercetaţi pentru infracţiunile săvârşite.

Frasin

La 13.10.2017, în jurul orei 11.04, în timp ce efectua activități de control în trafic împreună cu specialiștii R.A.R. Suceava, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe DN 17, în orașul Frasin, autoutilitara condusă de un bărbat de 30 de ani din comuna Stroiești.
În urma verificării documentelor, polițiști au constatat faptul că, permisul de conducere prezentat de bărbat și eliberat de autoritățile ucrainene este fals și aparține altei persoane din Ucraina. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, „fals” și „uz de fals”, ce va fi soluționat procedural.

Frătăuții Vechi

La 14.10.2017, ora 03.20, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, a oprit pentru control pe raza comunei Frătăuții Vechi, autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani din comuna Dornești.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Spătărești

La 13.10.2017, ora 17.30, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe DN 2, la ieșirea din municipiul Fălticeni spre localitatea Spătărești, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de o femeie de 29 de ani din localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu este înmatriculat, numele de înmatriculare fiind expirate din 06.10.2017.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

Vama

La 14.10.2017, ora 17.44, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DN 17, din comuna Vama, autoturismul condus de un bărbat de 72 de ani, din județul Vaslui, înregistrat de aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 72 km/h în localitate (+22 km/h).
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere suspendat până pe data de 25.10.2017. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

Broșteni

La 14.10.2017, ora 19.10, un echipaj de poliție a oprit pentru control DN 17B, în orașul Broșteni autoturismul condus de un localnic de 54 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Dorna Arini

La 14.10.2017, ora 23.20, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17B, din comuna Dorna Arini, autoturismul înmatriculat în străinătate condus de un bărbat de 51 de ani, din oraşul Broşteni. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

C-lung Moldovenesc

La 15.10.2017, ora 00.02, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc, a oprit pentru control pe str. Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un localnic de 31 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Todirești

La 15.10.2017, ora 02.32, o patrulă din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmănești a oprit pentru control pe DJ 178, din comuna Todirești, autoturismul condus de un tânăr de 27 de ani, din localitatea Comănești. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Marginea

La 15.10.2017, ora 02.05, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DN 17A, în localitatea Marginea, autoturismului înmatriculat în străinătate, condus de un bărbat de 34 de ani, din comuna Vatra Moldoviței. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

Publicitate

Publicitate
transportinternsiinternational

 

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 19.07.2018, ora 12.20, în timp ce conducea autoturismul în Piața Agroalimentară din municipiul Vatra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.