Home / Actualitate / Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 13.10.2017, ora 15.15, în timp ce conducea autoutilitara pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, un localnic de 45 de ani, a surprins și accidentat ușor un bărbat de 33 de ani din comuna Horodniceni, angajat regulamentar în traversarea părții carosabile pe trecerea pentru pietoni, marcată și semnalizată corespunzător. Victimei i s-au acordat îngrijiri medicale la fața locului de către un echipaj S.M.U.R.D., aceasta refuzând să fie transportat la spital.

Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru pieton, după care, la spital, bărbatului de 45 de ani, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Ilișești și Stroiești

La 13.10.2017, ora 16.40, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 17, între localitățile Ilișești și Stroiești, un tânăr de 19 ani din municipiul Suceava, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens și s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma accidentului, conducătorul a suferit leziuni minore, fiind transportat cu ambulanța la spital, unde, în urma evaluării medicale, a fost diagnosticat cu „atac de panică”, fără leziuni.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Gura Humorului

La 13.10.2017, ora 16.25, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 17, în afara orașului Gura Humorului, datorită nepăstrării distanţei regulamentare în mers, un bărbat de 40 de ani din comuna Stulpicani, a intrat în coliziune faţă-spate cu autoutilitara condusă de un bărbat de 57 de ani din orașul Frasin, care nu s-a asigurat la ieşirea de pe o cale de acces alăturată drumului public, situată în rampă şi fără vizibilitate. În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a unui bărbat de 73 de ani din comuna Stulpicani, pasager în autoutilitara condusă de bărbatul de 40 de ani, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă, nu a rămas internat.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, vinovăţia aparţine ambilor conducători auto, respectiv bărbatului de 45 de ani care nu a păstrat o distanţă regulamentară faţă de autoturismul care circula în faţa sa şi bărbatului de 57 de ani, care nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea unui viraj la dreapta, pe un drum fără vizibilitate.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Suceava

La data de 14.10.2017, ora 07.15, în timp ce conducea autoturismul pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava, o femeie de 41 de ani, din județul Botoșani, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune frontală cu un stâlp de beton ce susține instalația electrică, după care, a acroșat un autoturism parcat regulamentar în fața unui imobil, pe care l-a proiectat într-un alt stâlp de beton de susținere a instalației electrice. În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a conducătoarei auto și a unei femei de 45 de ani, din județul Botoșani, pasageră în autoturism.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

 

La 14.10.2017, ora 14.50, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29 A, în interiorul localităţii Călugăreni, o femeie de 37 de ani, din comuna Adâncata, s-a angajat în efectuarea unui viraj la stânga pentru a intra într-o benzinărie, moment în care, a fost acroşată de autoturismul condus de un bărbat de 55 de ani, din municipiul Suceava, angajat în depăşirea sa şi a unui microbuz ce rula în spate. În urma impactului, autoturismul condus de femeia de 37 de ani, a fost proiectat într-un autoturism parcat în stația de alimentare cu carburant. Din accident, a rezultat rănirea ușoară a conducătoarei auto și a unui minor de 10 ani din comuna Adâncata, pasager în acelaşi autoturism.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Cornu Luncii

La 14.10.2017, ora 17.15, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, din direcția Fălticeni către comuna Cornu Luncii, un bărbat de 42 de ani, din localitate, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 35 de ani, din comuna Horodniceni. În urma impactului, a rezultat decesul celor doi conducători auto, a unui bărbat de 47 de ani, a unei femei de 46 ani, ambii din municipiul Suceava și a unei minore de 6 ani, din comuna Horodniceni, și rănirea gravă a unei femei de 35 de ani, a unei minore de 10 ani și a unui minor de 3 ani, toți din comuna Horodniceni, pasageri în autoturismul condus de bărbatul de 35 de ani.

De asemenea, din accident, a rezultat și rănirea ușoară a unei minore de 8 ani, tot din comuna Horodniceni, pasageră în același autoturism.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,ucidere din culpă” și ”vătămare corporală din culpă”, cercetările fiind continuate de polițiști pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii evenimentului.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 19.07.2018, ora 12.20, în timp ce conducea autoturismul în Piața Agroalimentară din municipiul Vatra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.