Home / Actualitate / Material lemnos confiscat de poliţişti şi sancţiuni contravenţionale aplicate pentru abateri la regimul silvic

Material lemnos confiscat de poliţişti şi sancţiuni contravenţionale aplicate pentru abateri la regimul silvic

La data de 13.10.2017, orele 11.10, o patrulă mixtă formată din polițiști ai Secţiei 10 Poliţie Rurală Gura Humorului și specialiști din cadrul Ocolului Silvic Solca, a oprit pentru control pe DJ 178E, din comuna Cacica, autoutilitara condusă de un bărbat de 50 de ani din comuna Ostra care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 3,10 m.c. lemn de foc de esență fag.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Solca.

Capu Câmpului

Tot la data de 13.10.2017, ora 14.50, o patrulă mixtă formată din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, a oprit pentru control, pe DN 2E, în comuna Capu Câmpului, autoutilitara condusă de un localnic de 64 de ani, care transporta cherestea. Întrucât existau neconcordanțe între datele înscrise în avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto și materialul lemnos încărcat în autoutilitară, echipa de control a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta 14,318 m.c. cherestea de rășinoase din specia molid și nu 8,19 m.c,. conform documentelor.

În cauză s-a procedat la sancționarea contravențională a societății emitente a avizului cu amendă în valoare de 3.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și confiscarea cantităţii de 6,128 m.c. cherestea rășinoase din specia molid, în valoare de aproximativ 4.000 lei, care a fost predată în custodie Ocolului Silvic Gura Humorului.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 19.07.2018, ora 12.20, în timp ce conducea autoturismul în Piața Agroalimentară din municipiul Vatra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.