Home / Actualitate / Un bărbat de 33 de ani din comuna Verești, s-a ales cu materialul lemnos confiscat și cu o amendă în cuantum de 5.000 lei pentru transport ilegal de lemne

Un bărbat de 33 de ani din comuna Verești, s-a ales cu materialul lemnos confiscat și cu o amendă în cuantum de 5.000 lei pentru transport ilegal de lemne

 La data de 12.10.2017, în jurul orei 16.00, o echipă mixtă formată din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, a oprit pentru control pe raza comunei Valea Moldovei, autoutilitară condusă de un bărbat de 33 de ani din comuna Verești, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, echipa de control a constatat faptul că bărbatul transporta cantitatea de 4,25 m.c. grinzi de diferite măsuri, din specia molid, însă documentul de însoțire are termenul de valabilitate expirat, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 4,447 m.c. și nu 4,25 m.c. conform documentelor.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 2.223 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Gura Humorului.

Totodată, având în vedere faptul că avizul de însoţire a fost întocmit cu încălcarea prevederile legale în domeniu, în cauză s-a procedat și la sancționarea contravențională cu amendă în valoare de 5.000 lei a societății comerciale din comuna Valea Moldovei, administrată de un localnic de 40 de ani.

 

 

Publicitate

Compex Turistic Lidana
pensiuneaLidanaVamaBucovina

 

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

O mașină s-a răsturnat după ce șoferul a pierdut controlul asupra volanului din cauza alcoolului și a vitezei excesive

La 23.04.2018, în jurul orei 01.17, în timp ce conducea autoturismul pe DC 46, din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *