Home / Actualitate / Abateri la regimul silvic: Material lemnos confiscat de poliţişti, sancţiuni contravenţionale aplicate şi o autoutilitară indisponibilizată

Abateri la regimul silvic: Material lemnos confiscat de poliţişti, sancţiuni contravenţionale aplicate şi o autoutilitară indisponibilizată

La data de 21.10.2017, în jurul orei 06.00, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, a oprit pentru control pe raza comunei Păltinoasa, autoutilitara condusă de un bărbat de 42 de ani, din comuna Stulpicani, care transporta cherestea. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 3,360 m.c. lemn de lucru – cherestea, de esență rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, materialul lemnos în valoare de 1.512 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic, iar autoutilitara a fost indisponibilizată în vederea confiscării.

Arbore

La data de 21.10.2017, în jurul orei 17.45, un echipaj a oprit pentru control pe drumul forestier ”Blidărița” din comuna Arbore, autoutilitara cu remorcă condusă de un localnic de 47 de ani, care transporta material lemnos de esență rășinoase. Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea din documentele prezentate de conducătorul auto, echipa de control a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta cu 2,62 m.c. mai mult material lemnos, din specia fag, decât cea din documente, respectiv 41,89 m.c.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar cantitatea de 2,62 m.c. a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Solca.

Dornești

La 20.10.2017, ora 17.10, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 17A, din comuna Dornești, autoutilitara condusă de un tânăr de 25 de ani, din comuna Bălcăuți, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 3,25 m.c. lemn de foc de esență fag.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La data de 19.06.2018, ora 17.10, în timp ce conducea autoutilitara pe strada 1 Mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.