Home / Actualitate / Peste 200 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în cadrul unei ample acțiuni pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere pe fondul vitezei excesive desfășurată pe DN2E

Peste 200 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în cadrul unei ample acțiuni pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere pe fondul vitezei excesive desfășurată pe DN2E

Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Din fericire prezenţa activă a poliţiştilor în trafic şi măsurile luate au făcut ca în  ultimele zile să nu se producă accidente rutiere grave, neînregistrându-se nici un deces sau rănit grav.

Pentru siguranţa traficului rutier, poliţiştii au organizat în ultimele 5 zile o acţiune cu efective sporite.

Trei autospecialele dotate cu aparate radar au acţionat zilnic pe DN2E pentru creşterea gradului de siguranţă în trafic.

Având în vedere situația operativă existentă, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic pe  drumul național DN 2E între localitățile Spătărești – Păltinoasa, în perioada 19 – 23.10.2017, polițiștii rutieri au acționat pe acest sector de drum zilnic, iar la 19.10.2017, în intervalul orar 10:30-13:30 și 14:30-17:30, a fost organizată o acţiune preventiv-reactivă, pe linia combaterii vitezei excesive și neadaptate, la care au participat și poliţişti rutieri din cadrul Polițiilor Suceava, Fălticeni și Gura Humorului.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 212 sancţiuni contravenţionale în valoare de 79.025 de lei, din care cele mai multe – 138 pentru depăşirea regimului legal de viteză. Au fost reţinute 18 permise de conducere, din care pentru viteză 15 şi pentru depăşiri neregulamentare 3.

Au fost retrase 6 certificate de înmatriculare şi reţinute 2 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Un bărbat de 29 ani, din comuna Mălini a condus auto pe DN 2E, în afara localității cu viteza de 151 km/h (+61).

Un alt bărbat de 33 ani, din municipiul Iași, a condus auto pe DN 2E, în afara localității Rădășeni, cu viteza de 149 km/h (+59).

Un bărbat de 44 ani, din municipiul Baia Mare a condus auto pe DN 2E, km 7+250m în afara localității Sasca cu viteza de 145 km/h (+55).

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave!

Publicitate

Publicitate
transportinternsiinternational

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O mașină s-a răsturnat după ce șoferul a pierdut controlul asupra volanului din cauza alcoolului și a vitezei excesive

La 23.04.2018, în jurul orei 01.17, în timp ce conducea autoturismul pe DC 46, din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *