Home / Actualitate / Acțiuni desfășurate de polițiști pe linia respectării normelor legale referitoare la asigurarea securității și a circulației pe drumurile publice

Acțiuni desfășurate de polițiști pe linia respectării normelor legale referitoare la asigurarea securității și a circulației pe drumurile publice

În perioada 27.09.-24.10.2017, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Suceava au efectuat controale pe linia respectării normelor legale referitoare la asigurarea securităţii şi păstrării  armelor şi  muniţiilor de către persoanele fizice autorizate de pe raza comunei Şcheia.

În cadrul acţiunii, au fost efectuate 20 de controale, fiind verificaţi 59 deţinători autorizaţi de arme letale/neletale şi muniţii. De asemenea, s-a constatat săvârşirea unei infracţiuni de „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor” şi a fost anulat dreptul de port şi  folosinţă de arme şi muniţii faţă de o persoană.

În aceeași zi, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au organizat o acţiune pe tronsoanele de drum din județ cu risc rutier ridicat, pe linia combaterii încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii de biciclete şi mopede.

În cadrul acţiunii au fost constatate 4 infracţiuni, s-au aplicat 72  sancţiuni contravenționale, în valoare de 21.790 lei, din care 17 față de conducătorii de mopede și biciclete care au încălcat normele legale privind circulație pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 4 permise de conducere reţinute.

 

Exemplu:  

Un bărbat de 33 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, a fost depistat de polițiști  pe strada Calea Cernăuţi, din localitate, în timp ce conducea motoscuterul, fără număr de înregistrare şi fără a deţine permis de conducere. I s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

La data de 24.10.2017, Poliția Municipiului Fălticeni a organizat o acțiune proprie pe raza de competență pe linia siguranței traficului rutier. În cadrul acţiunii au fost testaţi 14 conducători auto cu aparatul etilotest. A fost constatată o infracţiune şi s-au aplicat 10 sancțiuni contravenționale aplicate, în valoare totală de 2.320 lei.

Exemplu:

Un tânăr de 24 de ani, din comuna Dolhești a fost depistat de polițiști pe DJ 155A, din comuna Râșca, în timp ce conducea autoturismul, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie auto. I s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

 

Publicitate

Publicitate
molroprimfaceangajari

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Studenții suceveni au experimentat orientarea în teren

În mediul universitar sucevean, la Facultatea de Drept și Științe Administrative(FDSA), există preocupări permanente pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.