Home / Actualitate / Contrabanda de țigări, la ordinea zilei. Peste 22 000 pachete țigări urmau să ajungă pe piața neagră

Contrabanda de țigări, la ordinea zilei. Peste 22 000 pachete țigări urmau să ajungă pe piața neagră

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unei acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei desfășurate la frontiera de nord, aproximativ 22.000 pachete cu ţigări, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de aproximativ 255.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare polițiștii de frontieră desfășoară activități în vederea documentării întregii activități infracționale. Polițiștii de frontieră au observat pe raza localității Lupcina, județul Suceava, în apropierea frontierei de stat, mai multe colete voluminoase ce conțineau țigări de contrabandă, abandonate lângă gardul unui imobil nelocuit. Coletele au fost transportate la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 15.410 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană. Întreaga cantitate de țigări în valoare de 180.297 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare polițiști desfășoară activități în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău, județul Maramureș, au observat, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care se deplasau de la linia de frontieră spre interior, transportând în spate mai multe colete voluminoase.Polițiștii de frontieră au procedat la reţinerea persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele și au fugit spre apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean.Imediat, au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea reținerii persoanelor implicate în activitatea infracțională și a cercetării în comun a cazului. La fața locului, pe malul românesc al râului Tisa, au fost descoperite 8 colete care conțineau țigări, fapt pentru care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii s-a constatat că este vorba de 6.400 pachete țigări, de proveniență ucraineană. Întreaga cantitate de țigări în valoare de 74.800 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate și tragerea la răspundere a celor vinovați.

 

Galerie foto

Publicitate

Publicitate
statiedebetoanesisortaresuceava

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Un bărbat de 62 de ani a păgubit numeroși suceveni dându-se drept avocat. Acesta a fost arestat

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.