Home / Actualitate / Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului desfășurate de polițiștii orașului Gura Humorului și Solca

Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului desfășurate de polițiștii orașului Gura Humorului și Solca

Poliţiştii de prevenire dar şi cei din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava şi Postului de Poliţie Comunală Şcheia organizează periodic acţiuni pentru reducerea gradului de risc victimal şi infracţional a minorilor, stimuland frecventarea cursurilor şcolare şi responsabilizarea şi conştientizarea copiilor şi părinţilor cu privire la consecinţele adoptării unui comportament de tip delictual.  

Astfel, la data de 01.11.2017, pe raza comunei Şcheia, în intervalul orar 09.00 – 16.00 Poliția municipiului Suceava a organizat și executat o acţiune preventiv – reactivă pe linia încălcării prevederilor O.G. 97/2005, a depistării persoanelor cu ședere nelegală, a celor voiajoare ce  nu-şi justifică legal prezenţa și/sau urmărite în temeiul legii, precum și pe linie de delincvență juvenilă și victimizare minori.

La acțiunea organizată au participat poliţiştii Poliției municipiului Suceava – Biroul Ordine Publică – Compartimentul Proximitate și Compartimentul Siguranță Publică și Patrulare, Biroul Rutier, Secției de Poliție Rurală Moara și Poliția Comunală Șcheia, în echipe mixte formate din lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava – Detașamentul Mobil, lucrători din cadrul D.G.A.S.P.C. Suceava și personal din cadrul Primăriei Comunei Șcheia.

În cadrul acţiunii au fost legitimate 130 de persoane, fiind avertizate 10 persoane.

Lucrătorii specialişti au consiliat 22 de persoane.

Au fost identificate 13 persoane  străine de localitate şi care nu îşi justificau prezenţa.

Au fost aplicate  12 sancțiuni contravenţionale în valoare de 940 lei.

De asemenea, au fost monitorizate cazurile de neglijență din partea  a două familii și a fost identificate două cazuri de neglijență în familie privind 2 minore, urmând a fi demarate demersurile procedurale în vederea instituirii unei măsuri de protecție pentru cei doi copii.

 

Publicitate

Publicitate
betonfalticeni

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O mașină s-a răsturnat după ce șoferul a pierdut controlul asupra volanului din cauza alcoolului și a vitezei excesive

La 23.04.2018, în jurul orei 01.17, în timp ce conducea autoturismul pe DC 46, din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *