ALEGERI LOCALE ÎN SIGURANȚĂ ÎN COMUNA DRĂGOIEŞTI

Poliţiştii au luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor locale parţiale organizate în comuna Drăgoieşti.

59 de polițiști, jandarmi și angajați ai I.S.U. Suceava sunt angrenați în misiunile de pază și protecție a locurilor de depozitare și transport a documentelor și materialelor electorale, paza secțiilor de votare, asigurarea ordinii publice, cercetarea incidentelor electorale și rezerve de intervenție, cu ocazia alegerilor locale parțiale din 05.11.2017, organizate în comuna Drăgoiești, județul Suceava.

Obiectivele urmărite de oamenii legii în cadrul acestori misiuni sunt paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea unor evenimente negative precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii.

De asemenea, poliţiştii au desfăşurat şi activităţi de informare a cetăţenilor cu privire la legislaţia în vigoare incidentă procesului electoral pentru prevenirea şi conștientizarea cetățenilor cu drept de vot, asupra sancţiunilor aplicate în cazul nerespectării legislaţiei în vigoare.

Reamintim că potrivit articolului 387 din Codul Penal (Frauda la vot) votarea de două sau mai multe ori, sau introducerea în urnă a mai multor buletine de vot, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

De asemenea, art. 386 din Codul Penal (Coruperea alegătorilor) prevede că (1)Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

3 suspecți de fapte de furt au ajuns în arestul IPJ Suceava

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a organizat, la primele ore ale zilei de 26 martie, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.