Home / Actualitate / Foto și video. Presa britanică a relatat pe larg despre un șofer de tir dintr-o comună suceveană, condamnat la închisoare după ce a provocat un grav accident în timp ce vorbea la telefonul mobil

Foto și video. Presa britanică a relatat pe larg despre un șofer de tir dintr-o comună suceveană, condamnat la închisoare după ce a provocat un grav accident în timp ce vorbea la telefonul mobil

Dorel Galan, în vârstă de 38 de ani, originar din comuna Fîntînele, se afla la începutul acestui an în Essex, Marea Britanie și lucra ca șofer de tir pentru o companie engleză, al cărui patron este din judetul Suceava. Potrivit presei britanice, la data de 9 martie a acestui an, șoferul a provocat un accident, lângă Newark, Nottinghamshire, accident în urma căruia au fost avariate 5 autoturisme, iar o persoană și-a pierdut viața,  Ian Newell, de 52 de ani din  Grantham, un oraș din comitatul Lincolnshire.

În urma cercetărilor făcute de anchetatorii britanici s-a concluzionat că șoferul folosea telefonul mobil, efectuând cel puțin un apel video înainte de accident. La momentul impactului,  a rezultat un accident rutier în lanț la ieșire de pe autostrada A46 / A17. Anchetatorii au ajuns la concluzia printr-o demonstrație care a arătat că, dacă șoferul român ar fi fost atent la drum, el ar fi avut contact vizual cu rândul de mașini pentru cel puțin 23 de secunde, aproximativ (530 m).

Aceasta a fost cea mai gravă abatere pe care a comis-o românul, însă nu este singura, pentru că a fost găsit si cu nerespectarea orelor de condus și de odihnă care le impune legea la autovehicule peste 3,5 tone. În urma procesului, la care rudele victimei nu au dorit să fie prezente, șoferul român, a fost găsit vinovat și a primit joi 02 noiembrie a.c., o sentință cu executare de 5 ani și 2 luni. Judecătorii au decis să-i aplice și o pedeapsă complementară constând în intericerea dreptului de a șofa timp de șase ani și opt luni.  Dorel Galan și-a recunoscut vinovăția în fața judecătorilor britanici dar acest lucru nu l-a scăpat de pedeapsă.  Jurnaliștii de la Daily Mail au relatat că românul a izbucnit în lacrimi când și-a auzit sentința. Accidentul a fost filmat de un alt șofer și publicat ulterior de Daily Mail.

Echipa Info Suceava a luat legătura cu mai multe persoane care l-au cunoscut pe soferul Dorel Galan, aceștia au relatat că:

La data de 09 martie, Dorel conducea un camion MAN, provocând un accident pe  autostrada A46 / A17, din accident a rezultat o coliziune în lanț, astfel, a lovit un autoturism marca Jaguar, în timpul impactului acesta a fost scos de pe carosabil, lovind apoi un Peugeot, pe care la învârtit, apoi a împins un Ford sub remorca unui alt tir marca Volvo, autoturism care la rândul lui a acroșat puțin un Mercedes Vito, după care tirul s-a răsturnat. În urma accidentului șoferul autoturismului marca Ford, Ian Newell, de 52 de ani a murit pe loc.

Accidentul s-a produs  dimineața, Dorel a stat încarcerat de la ora 07.00, până în jurul orei 14.00, deoarece echipa de descarcerea nu putea ridica camionul. După ce a fost scos din fiarele contorsionate, șoferul de tir a fost transportat la spital cu elicopterul pentru acordarea de îngrijiri medicale. Cunoscuții au mai precizat că Dorel se aștepta la o sentință de 2 ani si 5 luni de închisoare cu executare, deoarece povestesc aceștia, în Anglia, un an de închisoare înseamnă să execuți jumătate de an, în concluzie din cei 5 ani si 2 luni, va executa în jur de 2 ani și 8 luni. În toată această perioadă în care afost anchetat, Dorel Galan s-a aflat sub control judiciar fără drept de a părăsi țara.

Sursa:

www.bbc. com ; www.dailymail.co.uk; Poliția din Nottinghamshire

Foto

Video momentul impactului, sursa Daily Mail 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La data de 19.06.2018, ora 17.10, în timp ce conducea autoutilitara pe strada 1 Mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.