Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La data de 03.11.2017, în jurul orei 16.55, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe strada Calea Cernăuţi din localitate, autoutilitara înmatriculată în străinătate condusă de un localnic de 25 de ani. Întrucât existau suspiciuni cu privire la veridicitatea permisului de conducere emis de autorităţile ucrainene și prezentat de conducătorul auto, polițiștii au efectuat verificări, ocazie cu care au constatat faptul că, tânărul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere și pașaport eliberat de autoritățile române.

Cu ocazia audierii, conducătorul auto a declarat faptul că, permisul de conducere l-a procurat contra unei sume de bani de la o persoană necunoscută, nu a urmat cursurile vreunei şcoli de şoferi nici în România şi nici în Ucraina.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Bilca

La data de 04.11.2017, ora 11.50, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a oprit pentru control pe DJ 178C, din comuna Bilca, autovehiculul înmatriculat în străinătate, condus de un bărbat de 52 de ani, din comuna Frătăuţii Noi. Întrucât existau suspiciuni cu privire la veridicitatea permisului de conducere eliberat de autorităţile britanice și prezentat de conducătorul auto, polițiștii au efectuat verificări, ocazie cu care au constatat faptul că, acesta nu posedă permis de conducere valabil pentru nici o categorie auto eliberat de autorităţile române sau străine.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” şi „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, ce va fi soluționat procedural.

Arbore

La data de 04.11.2017, ora 19.50, în timp ce acționa pe raza comunei Arbore, un echipaj de poliție a oprit pentru control autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un bărbat de 67 de ani. Cu ocazia verificării permisului de conducere prezentat de conducătorul auto, polițiștii au constatat faptul că, acesta este expirat din 20.12.2016. Totodată, din cercetări, polițiștii au mai stabilit și faptul că, bărbatul de 67 de ani, nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice fiind cercetat de Poliţia municipiului Rădăuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției”, iar numărul de înmatriculare al autoturismului aparține unui alt vehicul.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” şi ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals”, ce va fi soluționat procedural.

 

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Măsuri de ordine publică adoptate de jandarmi în perioada 22 – 24 iunie

În perioada 22 – 24 iunie a.c., 80 de jandarmi alături de polițiști, pompieri și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.