Home / Actualitate / PESTE 40 DE SANCŢIUNI CONTRAVENŢIONALE APLICATE ÎN DOAR CÂTEVA ORE DE POLIŢIŞTI ÎN CADRUL UNEI ACŢIUNI PE LINIA TRANSPORTATORILOR RUTIERI DE PERSOANE

PESTE 40 DE SANCŢIUNI CONTRAVENŢIONALE APLICATE ÎN DOAR CÂTEVA ORE DE POLIŢIŞTI ÎN CADRUL UNEI ACŢIUNI PE LINIA TRANSPORTATORILOR RUTIERI DE PERSOANE

În ultima perioadă poliţiştii suceveni au intensificat acţiunile de verificare a legalităţii transportului rutier public, având în vedere că nerespectarea legislaţiei în acest domeniu, poate avea consecinţe din cele mau grave.

Astfel, vineri 03.11.2017 poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava au desfăşurat o acţiune pe DN 2 şi pe DN17 pe segmentele de drum aflate în raza de competenţă dar şi pe drumurile judeţene de pe raza localităţilor arondate. Scopul acţiunii a fost diminuării factorilor de risc privind victimizarea populaţiei prin accidente de circulaţie în care sunt implicate autovehicule de transport rutier public de persoane şi verificarea respectării legislaţiei rutiere de către conducătorii acestor autovehicule.

În prima parte a zilei, între orele 07.30 – 12.00, acţiunea a vizat verificarea transportatorilor de persoane, iar în intervalul orara 16.30 – 20.00, s-au intensificat activităţile de verificare a transportatorilor de marfă.

La acţiune au participat 52 de poliţişti rutieri şi de ordine publică. În cadrul acţiunii desfăşurate între orele 08.00 – 12.00 au fost aplicate 42 de sancţiuni contravenţionale. Au fost testaţi cu aparatul etilotest 133 de şoferi de pe autovehiculele de transport persoane şi a fost reţinut 1 permis de conducere.

14 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate la HG 69/2012 pentru depăşirea numărului de pasageri.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând în vederea respectării legislaţiei specifice de către transportatorii rutieri şi creşterii gradului de siguranţă pe drumurile publice.

Totodată, poliţiştii solicită cetăţenilor să nu călătorească folosind mijloace de transport de ocazie sau neomologate întrucât se expun unor multiple pericole.
 

Publicitate
celilad-macheta

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La data de 19.06.2018, ora 17.10, în timp ce conducea autoutilitara pe strada 1 Mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.