Home / Actualitate / Incendiu în Solca. Trei gospodării au fost afectate şi o femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale

Incendiu în Solca. Trei gospodării au fost afectate şi o femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale

Pompierii militari suceveni de la subunităţile din Solca, Rădăuţi, Gura Humorului şi Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Arbore şi Cacica, au intervenit ieri, în jurul orei 21:00 cu şase autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit în oraşul Solca.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la construcţii anexe, din trei gospodării, existând pericolul de propagare la cele trei case ale proprietarilor şi la două gospodării învecinate.

La prima gospodărie, au ars depozitul de furaje, adăpostul de animale şi o magazie, construcţii corp comun, pe o suprafaţă aproximativă de 120 mp. Au mai ars 20 mp de astereală din acoperişul bucătăriei, obiecte casnice, circa 3 mc lemn de foc, 2 mc cherestea şi alte bunuri. S-au degradat 20 mp de învelitoare din tablă, 15 metri cubi lemn de foc şi altele.

La a doua gospodărie, au ars elemente de construcţie şi circa un metru pătrat din acoperişul depozitului de furaje. S-au degradat trei metri pătraţi din acoperiş şi 4 mp din pereţii din lemn ai construcţiei.

La cea de-a treia gospodărie, au ars aproximativ 20 mp din acoperiş şi 20 mp din pereţii din lemn ai unei magazii, precum şi alte bunuri. S-au degradat alţi 15 mp din acoperişul magaziei şi elemente de stolerie (ferestre şi uşi).

Pe timpul intervenţiei, o femeie în vârstă de 74 de ani a suferit un atac de panică. Aceasta a fost monitorizată de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, iar după ce şi-a revenit a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Flăcările au izbucnit din depozitul de furaje al primei gospodării, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

Incendiul a fost lichidat la ora 0:30, iar pompierii au salvat cele trei locuinţe ale proprietarilor afectaţi şi două case de locuit din vecinătate. Au mai fost salvaţi 30 de iepuri, 25 de porumbei şi 6 găini.

Publicitate

Publicitate
serjexim

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 19.07.2018, ora 12.20, în timp ce conducea autoturismul în Piața Agroalimentară din municipiul Vatra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.