Home / Actualitate / Foto: Bunuri textile contrafăcute în valoare de 345.000 lei depistate de către Polițiștii de frontieră

Foto: Bunuri textile contrafăcute în valoare de 345.000 lei depistate de către Polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali  din cadrul P.T.F. Siret –I.T.P.F. Sighetu Marmație au descoperit, într-un automarfar condus de un cetățean ucrainean, o cantitate  impresionantă de articole de îmbrăcăminte   care încalcă dreptul de proprietate intelectuală; Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca originale se ridica la suma de 345.000 lei, au fost indisponibilizate, iar cetățeanul ucrainean este cercetat de polițiștii de frontieră sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

La sfârșitul săptămânii trecute, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de ieșire din țară, cetățeanul ucrainean Volodymyr B, în vârstă de 51 de ani, conducând un automarfar cu remorcă, marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Ucraina, care circula pe ruta Turcia – România – Ucraina. În urma verificărilor preliminare echipa de control a constatat că acesta transportă mai multe produse textile (obiecte de îmbrăcăminte). De asemenea, în momentul în care conducătorul auto a prezentat documentele pentru control, polițistul de frontieră a constatat faptul că între acestea se afla suma de 700 de euro. Poliţistul de frontieră a refuzat categoric suma de bani oferită şi i-a adus la cunoştinţă bărbatului că fapta sa constituie infracţiunea de dare de mită. Totodată, existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit, ocazie cu care au descoperit 767 articole de îmbrăcăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca  originale se ridica la suma de 345.000 lei, au fost indisponibilizate de către lucrătorii vamali și predată polițiștilor de frontieră în vederea continuării cercetărilor. În urma celor constatate, cetățeanului ucrainean i s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare. Totodată, auto-marfarul marca Mercedes-Benz și remorca, înmatriculate în Ucraina, au fost indisponibilizate de polițiștii de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

Lucrarea penală a fost prezentată parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea soluționării legale.

Foto:

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: Info Artur

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La data de 19.06.2018, ora 17.10, în timp ce conducea autoutilitara pe strada 1 Mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.