Home / Actualitate / Acţiune pentru prevenirea actelor ilicite de comeţ şi a faptelor de contrabandă desfăşurată de poliţişti în bazarul din municipiul Rădăuţi.

Acţiune pentru prevenirea actelor ilicite de comeţ şi a faptelor de contrabandă desfăşurată de poliţişti în bazarul din municipiul Rădăuţi.

În cursul zilei de 09.11.2017 poliţiştii au organizat controale la punctele de comercializare cu amanuntul din bazarul Rădauţi, urmărindu-se identificarea celor care desfăşoară acte ilicite de comerţ şi comercializează ţigarete de contrabandă, punând în pericol sănătatea consumatorilor şi eludând totodată taxele legale.

În doar două ore au fost controlaţi peste 20 de comercianţi, fiind identificate locaţii în care se comercializau ţigări fără documente de provenienţă.

Astfel, la data de 09.11.2017, ora 06.00, polițiștii au identificat o femeie de 26 de ani, având asupra sa 1840 bucăţi ţigarete de contrabandă.

În urma controlului corporal al femeii s-au identificat mai multe pachete de țigarete provenite din contrabandă.

Cantitatea de țigarete în valoare de aproximativ 1000 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”.

Tot în cadrul acţiunii, polițiștii din cadrul I.P.J Suceava – Serviciul investigarea criminalităţii economice, Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, au depistat în bazarul din mun. Rădăuţi o femeie de 55 de ani, în timp ce deţinea spre comercializare 620 bucăţi ţigarete de provenienţă extracomunitară, de diferite mărci, faptă prin care s-a cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare aproximativă de 341 lei.

Întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi efectuate verificări cu privire la săvârşirea infracţiunii de „contrabandă”.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în cadrul planului de acţiune, poliţiştii au depistat în bazarul din mun. Rădăuţi de 59 de ani, în timp ce deţinea 440 pachete bucăţi ţigarete de provenienţă extracomunitară, de diferite mărci, faptă prin care s-a cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare aproximativă de 242 lei.

Întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi efectuate verificări cu privire la săvârşirea infracţiunii de „contrabandă”.

 

Publicitate

Publicitate
serjexim

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 19.07.2018, ora 12.20, în timp ce conducea autoturismul în Piața Agroalimentară din municipiul Vatra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.