Home / Actualitate / Viteza excesivă, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave

Viteza excesivă, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave

Pentru siguranţa traficului rutier, poliţiştii au organizat în perioada 11.11.-12.11.2017 o acţiune cu efective sporite.  Toate autospecialele dotate cu aparate radar au acţionat zilnic pe drumurile naţionale şi europene.

În scopul impunerii unui climat de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic, în perioada 11.11.-12.11.2017, poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu poliţiştii de la formaţiunile de profil din teritoriu, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză, dar şi pentru constatarea şi sancţionarea altor genuri de abateri generatoare de evenimente rutiere grave.

Au fost aplicate 345 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 138.880 lei, din care 243 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Au fost ridicate 21 de permise de conducere, dintre care 8 pentru fapte privind încălcarea regimului legal de viteză, iar 13 pentru abateri de altă natură.

De asemenea, poliţiştii au  reţinut  2 certificate de înmatriculare.

Exemple: La data de 12.11.2017, ora 16.16,  un tânăr de 23 de ani, din municipiul Rădăuţi, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, pe raza oraşului Frasin, cu viteza de 113 km/h în localitate.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave!

Publicitate

Publicitate
savcomangajeaza

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Măsuri de ordine publică adoptate de jandarmi în perioada 22 – 24 iunie

În perioada 22 – 24 iunie a.c., 80 de jandarmi alături de polițiști, pompieri și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.