Home / Actualitate / Acţiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj, desfășurate de polițiști. Bărbat din comuna Preutești surprins în flagrant la braconaj în timp ce reactiva una din cele trei capcane tip laț

Acţiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj, desfășurate de polițiști. Bărbat din comuna Preutești surprins în flagrant la braconaj în timp ce reactiva una din cele trei capcane tip laț

În ultimele două zile, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Suceava au desfăşurat mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj dar şi în vederea legalizării posesorilor de arme.
În cadrul acţiunilor a fost efectuată şi o percheziţie în vederea asigurării probatoriului într-un dosar penal, dar au fost aplicate şi sancţiuni celor care nu respectă legislaţia incidentă activităţii de deţinere a armelor letale sau neletale.

Astfel, la data de 17.11.2017, ora 07.20, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava, împreună cu un paznic de vânătoare, l-au surprins în flagrant pe un bărbat de 31 de ani, din comuna Preutești, în timp ce reactiva una din cele trei capcane tip laț, montate de acesta lângă o scăldătoare de pe fondul de vânătoare Huși, din comuna Preutești și care, a încercat să fugă, moment în care, a fost somat , autorul fiind imobilizat ulterior de cătrepolițiștii. În baza probatoriului administrat și a mandatului emis de Judecătoria Fălticeni, polițiștii au efectuat în cursul zilei o percheziție domiciliară la locuința suspectului, ocazie cu care, au fost identificate și ridicate, o capcană pentru mamifere mari, mai multe probe biologice provenite de la vânat, o țeavă ce provine de la o armă neletală cu sistem de tragere și mai multe lațuri.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „braconaj cinegetic”, cercetările fiind continuate de polițiști pentru stabilirea întregii activități infracționale a bărbatului de 31 de ani.

Ulterior, la data de 18.11.2017, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Suceava au efectuat verificări cu privire la respectarea legislației specifice de către deţinătorii de armament şi muniţii letale și neletale, ocazie cu care, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenţionale în valoare de 600 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.295/2004, constând în neanunţarea poliţiei în termenul legal de 10 zile, despre schimbarea domiciliului sau reşedinţei, în vederea efectuării de menţiuni în permisul de armă.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare , prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj fiind o prioritate a poliţiştilor având în vederea specificul judeţului nostru.
 

Publicitate
celilad-macheta

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 19.07.2018, ora 12.20, în timp ce conducea autoturismul în Piața Agroalimentară din municipiul Vatra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.