Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La data de 17.11.2017, ora 13.30, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, a oprit pentru control pe DJ 209D, din comuna Șerbăuți, mopedul condus de un bărbat de 55 de ani din comuna Mitocu Dragomirnei, care nu purta cască de protecție. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar numărul de înregistrare de pe moped aparține unui alt vehicul din aceeași categorie.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „punerea în circulație pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat” și „punerea în circulație pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înregistrare”, ce va fi soluționat procedural.

Boroaia

La data de 17.11.2017, ora 17.15, o patrulă din cadrul Postului de poliție Boroaia, a oprit pentru control pe DN 15C, din localitate, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un localnic de 20 de ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că autoturismul nu este înmatriculat, autorizația provizorie de circulație ce aparține unui alt autoturism fiind expirată din 18.03.2017. În urma audierilor, conducătorul auto a declarat faptul că autoturismul condus este înmatriculat în străinătate, însă, la 05.11.2017, i s-a reținut certificatul și numerele de înmatriculare pentru expirarea asigurării poliției RCA, motiv pentru care, a montat plăcuțele cu numărul de înmatriculare provizoriu, pe care le-a procurat de la o persoană din municipiul Fălticeni.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat” și „punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, ce va fi soluționat procedural.

Frătăuții Vechi

La 19.11.2017, ora 05.20, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, a oprit pentru control pe DJ 178C, din comuna Frătăuții Vechi, mopedul condus de un minor de 15 ani, din comuna Mușenița. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

Dorna Candrenilor

La 18.11.2017, ora 15.37, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe DN 17, din comuna Dorna Candrenilor, autoturismul condus de un localnic de 30 de ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 19.07.2018, ora 12.20, în timp ce conducea autoturismul în Piața Agroalimentară din municipiul Vatra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.