Home / Actualitate / Lecție demonstrativă de pictură icoană în tehnică bizantină la Muzeul de Istorie

Lecție demonstrativă de pictură icoană în tehnică bizantină la Muzeul de Istorie

Muzeul Bucovinei găzduieşte în data de 29 noiembrie 2017, ora 16, la Muzeul de Istorie, str. Ştefan cel Mare nr. 33, Suceava, o lecţie demonstrativă de pictură icoană în tehnică bizantină susţinută de doamna Marieta Iliese – absolventă a Facultăţii de Teologie din Iaşi, Secţia Restaurare icoane.

Subiectul demonstraţiei va fi o icoană a Sfântului Nicolae pictată „da capo al fine „, ocazie cu care vor putea fi urmărite toate etapele de pictare specifice tehnicii bizantine.

Doamna Marieta Iliese stăpâneşte o tehnică simplă şi extrem de eficientă de predare având o experienţă de 15 ani de susţinere a cursurilor de tehnica pictării  icoanelor bizantine în Olanda. Evenimentul se adreseaza publicului adult.

Invitaţi să participe la această activitate sunt profesorii şi învăţătorii din Suceava, dar şi publicul larg, care au astfel ocazia să-şi completeze cunoştintele, să-şi dezvolte aptitudinile şi creativitatea sau poate deveni un start într-o nouă profesie. Intenţia pictoriţei este de răsturna perspectiva având în noua imagine, copii privindu-şi părinţii sau bunicii învăţând.

Nu doar tehnica, ci şi ritualul care se aplică de-a lungul lecţiei, fac din cursurile doamnei Marieta Iliese o atracţie de care puteţi avea parte şi dumneavoastră. Pentru a vă convinge, vă invităm să răspundeţi provocării noastre de a participa la demonstraţia care va avea loc la muzeu

Galerie foto

 

Publicitate

Publicitate
mobilasuceavainstocsilacomanda

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O gospodărie din Vatra Dornei distrusă de un incendiu

Militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *