Home / Actualitate / DN 17: În doar câteva ore au fost reţinute 17 permise de conducere și aplicate 123 de sancțiuni contravenționale, în cadrul unei acțiuni desfășurate de polițiștii suceveni în cooperare cu polițiști din Bistrița și Cluj

DN 17: În doar câteva ore au fost reţinute 17 permise de conducere și aplicate 123 de sancțiuni contravenționale, în cadrul unei acțiuni desfășurate de polițiștii suceveni în cooperare cu polițiști din Bistrița și Cluj

Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Din fericire prezenţa activă a poliţiştilor în trafic şi măsurile luate au făcut ca în ultimele zile să nu se producă accidente rutiere grave pe drumurile din judeţul nostru, pe fondul excesului de viteză.

Având în vedere analizele realizate, poliţiştii au prioritizat acţiunile în funcţie de gradul de risc accidentogen al segmentelor de drum.

Astfel, în data de 24.11.2017, poliţiştii au organizat o amplă acţiune de creştere a gradului de siguranţă rutieră pe DN 17. Serviciul Rutier Suceava împreună cu I.P.J. Bistrița Năsăud și I.P.J Cluj a organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare, pe sectorul de drum național DN 17 aflat în responsabilitatea fiecărui inspectorat de poliție.

În doar câteva ore au fost aplicate 123 de sancțiuni contravenționale, din care 114 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 57 fiind aplicate de polițiștii I.P.J. Suceava, din care 49 pentru viteză. Au fost reţinute 17 permise de conducere şi a fost constatată o infracţiune, tot de către poliţiştii rutieri din cadrul I.P.J. Suceava.

Exemple:

La 24.11.2017, a fost depistat pe DN 17, pe raza localităţii Prisaca Dornei, un tânăr de 21 de ani din municipiul Rădăuţi care conducea autoturismul cu viteza de 102 km/h, pe un sector de drum cu limita de 70 km/h (+52 km/h).

La 24.11.2017, a fost depistat pe DN 17, pe raza localităţii Ilişeşti, un bărbat de 50 de ani din comuna Pătrăuţi, care conducea un autoturism cu numărul de circulaţie provizoriu, având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 23.11.2017. I s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

Astfel de acţiuni comune vor continua şi în perioada următoare, siguranţa rutieră fiind o prioritate a poliţiştilor. Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave!

Publicitate

Publicitate
mobilasecondhandsuceava

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O gospodărie din Vatra Dornei distrusă de un incendiu

Militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *