Home / Actualitate / SANCŢIUNI CONTRAVENŢIONALE ÎN VALOARE DE 45.000 LEI APLICATE DE POLIŢIŞTI ÎN CADRUL UNEI AMPLE ACŢIUNI PE LINIA PREVENIRII ŞI COMBATERII FAPTELOR ILEGALE PRIVIND DREPTURILE DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

SANCŢIUNI CONTRAVENŢIONALE ÎN VALOARE DE 45.000 LEI APLICATE DE POLIŢIŞTI ÎN CADRUL UNEI AMPLE ACŢIUNI PE LINIA PREVENIRII ŞI COMBATERII FAPTELOR ILEGALE PRIVIND DREPTURILE DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

La data de 25.11.2017, Serviciul de Investigarea Criminalității Economice – IPJSuceava a organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală și comerț ilicit.

În cadrul acţiunii, au fost verificate 22 de societăți comerciale, persoane fizice, întreprinderi individuale/familiale.

Poliţiştii au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 45.000 lei şi au constatat săvârşirea a trei infracţiuni, toate la Legea nr.84/1998 republicată privind mărcile.

Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 800 lei, constând în articole de îmbrăcăminte. Totodată, au fost ridicate în vederea expertizării bunuri în valoare de 2.060 lei, constând în articole de îmbrăcăminte și cosmetice.

Exemplu:

În dimineața zilei de 25.11.2017, în târgul organizat în orașul Vicovu de Sus, polițiștii au identificat o femeie de 28 de ani, din municipiul Suceava și o femeie de 55 de ani, în timp ce ofereau spre comercializare produse de îmbrăcăminte purtând mărci sportive de renume, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. Produsele în valoare de 1.210 lei au fost ridicate pentru expertizare, cele două femei fiind cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică”, dosarele penale urmând să fie soluționate procedural.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, legalitatea actelor de comerţ fiind un obiectiv prioritar al poliţiştilor, mai ales în condiţiile în care se preconizează o intensificare a activităţilor comerciale generată de apropierea sărbătorilor specifice lunii decembrie.

 
 

Publicitate
celilad-macheta

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O gospodărie din Vatra Dornei distrusă de un incendiu

Militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *