Home / Actualitate / Vehicule indisponibilizate, sancţiuni contravenţionale la regimul silvic aplicate şi material lemnos confiscat de poliţişti

Vehicule indisponibilizate, sancţiuni contravenţionale la regimul silvic aplicate şi material lemnos confiscat de poliţişti

Şi în acest week-end poliţiştii au fost prezenţi în teren alături de lucrătorii Gărzii Forestiere pentru identificarea transporturilor ilegale de material lemnos. În urma controalelor efectuate au fost confiscaţi peste 28 m.c. material lemnos, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale de peste 10.000 lei şi au fost indisponibilizate o autoutilitară şi o remorcă.

Vama

Astfel, la data de 24.11.2017, ora 18.40, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc, a oprit pentru control pe DN 17, în comuna Vama, autoutilitara condusă de un localnic de 23 de ani, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 0,95 m.c. lemn de foc de esență cireș.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 157 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Vama.

Moldovița

La data de 25.11.2017, în urma continuării cercetărilor în cauza din 24.11.2017, ora 17.20, când, angajații Gărzii Forestiere Suceava au oprit pentru control pe raza comunei Moldovița, în imediata apropierea a barierei unui drum forestier, autoutilitara condusă de un bărbat de 35 de ani din orașul Frasin, care transporta material lemnos fără documente legale și care, până la sosirea poliției, l-a descărcat la fața locului, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama, împreună cu lucrători Ocolului Silvic Moldovița și specialiștii Gărzii Forestiere Suceava au procedat la inventarierea masei lemnoase aflată pe marginea drumului forestier Paltin, rezultând cantitatea de 27,159 m.c. lemn rotund de foc de esență rășinoase.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto, cu amendă în cuantum de 5.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 cu modificările și completările ulteriore, confiscarea masei lemnoase în valoare de 2.172 lei, ce a fost predată pădurarului de canton, iar ca măsură complementară, indisponibilizarea autoutilitarei și a remorcii.
 

Publicitate

Publicitate
savcomangajeaza

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O gospodărie din Vatra Dornei distrusă de un incendiu

Militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *