Home / Actualitate / Acțiune de prevenire a faptelor cu violență desfășurată de polițiști la nivelul întregului județ

Acțiune de prevenire a faptelor cu violență desfășurată de polițiști la nivelul întregului județ

Siguranţa stradală este barometrul gradului de securitate publică iar prevenirea faptelor cu violenţă este o prioritate a poliţiştilor suceveni.

În acest week-end, peste 100 de poliţişti judiciarişti au acţionat la nivelul întregului judeţ pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi creşterea gradului de siguranţă publică a cetăţenilor.

Au fost efectuate controale în baruri şi în toate locaţiile de interes, fiind legitimate sute de persoane.

Din fericire, urmare a acţiunilor desfăşurate şi a prezenţei active în teren a poliţiştilor, nu s-au înregistrat infracţiuni stradale de pericol social sau agresiuni şi fapte cu violenţă.

Astfel, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava, a organizat pe raza județului o acțiune în sistem integrat la care au fost cooptate și structurile de ordine publică și poliție rutieră, pe linia combaterii infracțiunilor contra patrimoniului, a faptelor cu violență din zona localurilor, cluburilor și sălilor de jocuri, precum și pentru asigurarea ordinii publice și a siguranței rutiere.

Au fost verificate 111 locaţii şi au fost legitimate 817 persoane.

În cadrul acţiunii au fost constatate 9 infracţiuni, din care 5 în flagrant.

De asemenea, a fost depistată o persoană căutată în temeiul legii.

Au fost aplicate 231 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 71.660 lei.

În cadrul acţiunii, poliţiştii organizaţi în filtre rutiere au reţinut 7 permise de conducere şi au retras 13 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii atrag atenţia că nu tolerează comportamente de tip antisocial de natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi prin care se aduce atingere valorilor de drept, prin împiedicarea înfăptuirii actului de justiţie. Poliţiştii vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii în asemenea cazuri, inclusiv prin dispunerea de măsuri preventive privative de liberate, astfel încât autoritatea poliţistului să fie respectată şi să genereze siguranţă în comunitatea pe care o deserveşte.

 

Publicitate

Compex Turistic Lidana
pensiuneaLidanaVamaBucovina

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O gospodărie din Vatra Dornei distrusă de un incendiu

Militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *